Fälttävlan
20 april 2019 07:30

Anna Freskgård sjukskriven – kan missa hela säsongen

Oviss säsongFallet i slutet av mars har visat sig vara allvarligare än någon trott. Nu är det inte bara Badminton som ställs in för Anna Freskgård, utan hela säsongen kan vara i fara.

Anna Freskgård sjukskriven – kan missa hela säsongen
När Anna Freskgård och Fly Away kommer till start är oklart - kanske missar de hela säsongen på grund av Annas skada (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Ridsport skrev i slutet av mars om Anna Freskgårds avbrott på tävlingssäsongen innan den ens börjat (läs mer här). Ett fall i skogen gjorde att Anna drog nyckelbenet ur led, och även om det gjorde ont var hon redan upp i sadeln igen. Med hjälp av SOK lades en rehabplan upp för att kunna fila på en reservplan för Badminton och säsongens stora mål: EM i augusti.
– Dit har jag ju gott om tid, sade Anna Freskgård till Ridsport i mars.

Men redan tio dagar efter den rapporten kom nya uppgifter. Eftersom Anna inte kunde göra några starter innan Badminton fick reservplanen ställas in (läs mer här).
– Till Badminton måste man komma förberedd. Det är ingen tävling man startar säsongen med, sade Anna, som då räknade med att skadan skulle läka på tre veckor och fortfarande var optimistisk inför tävlingsåret.
– Säsongen är lång och EM är fortfarande långt bort. Jag tar en dag i taget.

Nu meddelas att skadan är allvarligare än någon kunnat ana. Det är inte längre bara Badminton som måste ställas in, utan hela säsongen kan vara i fara.
– Det kan bli ett mellanår för Anna och Fly Away, säger Annas sambo William Nilson Fryer till Sörmlands Nyheter.

William kan inte svara på när Annas första tävling blir av.
– Vi får ta det dag för dag. Vissa dagar har hon jätteont i axeln, vissa är det bättre. Anna är sjukskriven från elittävlandet just nu, men kan rida sina hästar hemma så det är bra.

Inget OS-år

Det som William ser som positivt är att det inte är något OS-år i år, så varken Anna eller hennes topphäst Fly Away måste bevisa något.
– Nästa år, om de inte kan tävla något i år, kommer de vara fräschast av alla svenska ekipage, säger William Nilsson Fryer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden