Sverige
14 januari 2021 14:27

Ännu en sadelstöld i Norrbotten

BrottI veckan fick ännu ett stall i Norrbotten ovälkommet besök - ordföranden i ett stall i Luleå möttes av en uppbruten dörr och tomma sadelhängare när hon kom för att släppa ut hästarna.

Ännu en sadelstöld i Norrbotten
Det är oklart hur mycket utrustning tjuvarna fick med sig vid inbrottet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

När Helena Muotka kom till stallet på tisdagsmorgonen fick hon se en öppen stalldörr.
– Först tänkte jag att den kanske hade blåst upp, men det var på tok för mycket åverkan på den, hela karmen var uppbruten. Nog blir man förbannad. Det var ju bra ändå att de inte rört hästarna, vi har haft tokar här tidigare, säger Helena Muotka, som är ordförande i stallet Hertsö stalldrängar, till Norrländska Socialdemokraten.

23 hästar bor i stallet, men tjuvarna hade fokuserat på sadelkammaren. Vid första anblicken såg det ut som om två sadlar saknades, men det är oklart om de fått med sig mer utrustning.

Enligt tidningen har flera stall i Norrbotten haft inbrott den senaste tiden, bland annat Bodens ridklubb. I måndags fick man dock information av polisen att de hittat tjuvarna, och den stulna utrustningen lämnades tillbaka.
– Vi får väl hoppas att polisen lyckas lika bra med det här inbrottet. Nu ska vi skaffa larm till stallet, konstaterar Helena Muotka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden