Dressyr, Hoppning
3 december 2021 11:52

Ännu en världscuptävling ställs in

InternationelltDen pågående pandemin fortsätter att påverka hela världen, och även ridsporten. Nu är det klart att ytterligare en deltävling i både hoppningens och dressyrens världscup ställs in.

Ännu en världscuptävling ställs in
Henrik von Eckermann vid världscuptävlingarna i Mechelen 2018. Nu ställs den klassiska tävlingen in för andra året i rad. Foto: FEI/Dirk Caremans

Flera av säsongens världscupmeeting har redan ställts in.

Nu meddelar arrangören av belgiska Jumping Mechelen att de inte kan genomföra stortävlingen på grund av pandemirestriktioner. Tävlingen, som ställs in för andra året i rad på grund av pandemin, skulle ha firat 40-årsjubileum under tävlingarna som traditionellt hålls mellan jul och nyår.

”Vi ville annorlunda men vi har inget val. Vi kan inte strunta i ropen på hjälp från sjukhusen och även för oss är allas vår hälsa prioriterad”, skriver arrangören på sin webbplats.

På tävlingen skulle det ha ridits världscup i både dressyr och hoppning.

De som har köpt biljetter kommer att få pengarna tillbaka.

Nu ingår totalt tio deltävlingar i hoppningens världscup med Göteborg och Scandinavium som den sista i västra Europa innan finalen.

Aktuell ställning, världscupens västeuropeiska liga i hoppning

I dressyrens världscup finns just nu åtta deltävlingar kvar för pågående säsong med Scandinavium som den näst sista innan finalen. Både dressyr och hoppning har sina finaler i tyska Leipzig 6–10 april 2022.

Aktuell ställning, världscupens västeuropeiska liga i dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden