Hoppning
13 september 15:00

Arena Youth Tour i startgroparna

UngdomstourUngdomstouren Arena Youth Tour har blivit ett framgångskoncept där Sveriges unga ryttare får möjlighet att rida på de stora inomhusarenorna. I helgen går startsignalen för säsongen.

Arena Youth Tour i startgroparna
Izabelle Stolth och Hero satsar på Arena Youth Tour. Foto: Roland Thunholm

Arena Youth Tour är ungdomsserien som ger de bästa juniorerna och YR-ryttarna möjlighet att få hoppa på de stora inomhusarenorna. Höstfinalen äger rum i samband med Sweden International Horse Show och vårfinalen avgörs under Gothenburg Horse Show. Totalt får 16 ryttare visa upp sig för en större publik efter kvaltävlingarna, som drar i gång i helgen med start i Gävle.

Hårdast blir konkurrensen bland juniorerna där 15 ekipage är anmälda. I startfältet finns flera mästerskapsryttare, bland andra Nathalie Wennerhorn som blev bästa svensk vid EM för junior, young rider och children i spanska Oliva i childrenklassen förra året med sin Kenneth du Petit Vivier. Endast tre YR-ryttare är anmälda, men även här är det starka namn så som Izabelle Stolth med Hero, som ingår i landslagets utvecklingsgrupp och tidigare har varit framgångsrika i AYT.

Förra året vann Ebba Danielsson höstfinalen tillsammans med T-Gavoli Z. Vårfinalen i Scandinavium vanns av Filippa Lagergren med Cool Boy 34.

Arena Youth Tour 2023

Vecka 37 Gävle RS
Vecka 39 Karlshamns RK
Vecka 42 Billdals RK

Höstfinal
Vecka 48 Sweden International Horse Show

2024
Vecka 4 Strömsholms RF
Vecka 6 Borås FK

Vårfinal
Vecka 8 Gothenburg Horse Show

Arena Youth Tour – tävlingsregler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden