Dressyr
25 december 2018 06:30

Året som gick: Fem läsarfavoriter i dressyr

2018Ett fullspäckat år är snart till ända och Ridsports läsare har varit flitiga med att hänga med i allt som har skett. Här hittar du fem av årets mest lästa dressyrhändelser.

Året som gick: Fem läsarfavoriter i dressyr
Ett spännande dressyrår är snart slut. Foto: Roland Thunholm och Istock

SVENSK SUCCÉ PÅ VM

180914_specialen_rolandthunholm
Patrik Kittel, Juliette Ramel, Therese Nilshagen och Tinne Vilhelmson Silfvén vid VM. Foto: Roland Thunholm

DUNDERBRA DRESSYRRYTTARE: De svenska dressyrryttarna höll fanan riktigt högt på VM. Laget blev fyra och Patrik Kittel blev fyra i Grand Prix och femma i Specialen med Well Done de la Roche CMF. Hela svenska kvartetten red Specialen och tre landade på topp-10. Se bildspecialen med de tre toppsvenskarna här.


PATRIK KITTEL FLERA GÅNGER OM

180222 Patrik Kittel Delaunay Old Rt A74q0565
Patrik Kittel var en lycklig ryttare på ”Dude”. Foto: Roland Thunholm

KANONAVSLUTNING PÅ ÅRET: Sveriges högst rankade ryttare slog till flera gånger om under 2018. Han avslutade med att sätta svenskt rekord i kür på sin tävling Saab Top 10 på Friends. ”Det här är en dag jag sent kommer att glömma.” Läs artikeln här.


BIGGLES TOG FARVÄL

Ridsport
Finalseger och 100 000 kronor till Lina och Biggles i årets DressgePower Tour. Foto: Roland Thunholm

SISTA DANSEN: Under sina sista tävlingsår var Biggles 1015 titt som tätt i topp med Lina Dolk. De har samlat på sig såväl mästerskapsmedaljer som andra stora segrar. På Friends sa Biggles farväl, som vanligt lotsad av Lina. ”Jag tar med mig allt jag har fått uppleva med honom de här åren”. Läs artikeln här.


NY BREEDERSTVÅA I EFTERHAND

Ridsport
Sara Åhrén och Arden under Breeders Trophy. Foto: Roland Thunholm

FEL POÄNG I PROTOKOLLET: Efter att ryttaren själv upptäckte misstaget i protokollet tog det någon dag – sedan stod det klart att Sara Åhrén med Arden hade ridit rakt in i unghästeliten som ny Breeders Trophy-tvåa. ”Jag är en hobbyryttare som jobbar heltid och bara har en häst. Jag har aldrig visat unghäst innan Arden och det här var första gången för oss i Breeders.” Läs artikeln här.


BRIAR OCH EMELIE MÖTTES IGEN

Briar_4462
Ett kärt återseende. Foto: Laila Berglund

EVIG KÄRLEK. Briar och hans senaste hästskötare Emelie Ahlberg hade inte setts på sju år. Skulle han komma ihåg henne? Mötet, som var lika ömsint från båda håll, förevigades i både text och bild. Läs artikeln här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden