Hoppning
20 december 2018 18:13

Året som gick: Fem läsarfavoriter i hoppning

2018Ett fullspäckat år är snart till ända och Ridsports läsare har varit flitiga med att hänga med i allt som har skett. Här hittar du fem av årets mest lästa hopphändelser.

Året som gick: Fem läsarfavoriter i hoppning
Ett spännande hoppår är snart slut. Foto: Roland Thunholm och Istock

SVENSKT VM-SILVER

Ridsport
Malin Baryard Johnsson, Fredrik Jönsson, Henrik Ankarcrona, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann efter VM-silvret i Tryon. Arkivbild: Roland Thunholm

EFTERLÄNGTAD MEDALJ: Kvällen den 21 september var en rysare utan dess like. Efter ett VM som gick ordentligt uppåt och neråt och uppåt igen stod Sverige i omhoppning mot USA om VM-guldet. Det blev silver för det svenska hopplaget och den första VM-medaljen i ridsport sedan 2002. Läs artikeln här.


FREDRIK JÖNSSON SKRÄLLDE

Ridsport
Det var mycket Fredrik under VM. Som bästa svensk stod han i blickfånget. Foto: Roland Thunholm

RAKT UPP I TOPPEN: Ett par dagar efter VM-silvret levererade Fredrik Jönsson och Cold Play på nytt och blev åtta i finalen. ”Jag har faktiskt ett par nya stövlar. Men jag tror jag behåller de här också. Det verkar ju vara turstövlar.” Läs artikeln här


SVENSKEN PÅ FINALPALLEN IGEN

Ridsport
Henrik von Eckermann skuttar iväg från podiet för att undvika Beezie Maddens attack efter världscupfinalen. Foto: Roland Thunholm

BRONSPLATS I PARIS: Henrik von Eckermann hade gärna velat nå längre i världscupfinalen med Mary Lou, men konstaterade att en tredjeplats ”inte är så jäkla dåligt”. Intervjuer med topptrion och bildspecial från finalfighten. Läs artikeln här.


STEPHANIE HOLMÉN VANN VÄRLDSCUPKVALET

Steffisparvenrt2
Stephanie och Sparven tar för sig. Arkivbild: Roland Thunholm

SUPERSEGER I ZÜRICH:

    • Många unga ryttare har utmärkt sig på banorna under året. En av dem är Stephanie Holmén, som tillsammans med Flip’s Little Sparrow vann ett världscupkval. ”De är ju mina idoler, jag kan inte gratulera dem när de vinner för jag brukar ju inte vara på sådana här tävlingar – och nu kommer de fram och gratulerar mig.”Läs artikeln här.

ASTRID OHLIN SÄKRADE HANSSON WL

Pederastridmvkwb
Astrid Ohlin och Peder Fredricson i Falsterbo i somras. Foto: Madeleine von Koch
    POPULÄR AFFÄR: Skulle Peder Fredricson kunna behålla Hansson WL? Oh ja – det såg Astrid Ohlin till i samarbete med Måsel AB. I Falsterbo berättade Astrid mer om både Hansson och svordomarna. Läs artikeln här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden