Sverige
13 oktober 2019 15:11

Åtalas för vårdslöshet för påkörd polishäst

ÅtalEn polishäst skadades allvarligt i en trafikolycka vid Stockholms Stadion i somras, när en bilist körde på en ridande polis i en korsning. Nu har föraren av bilen åtalats för vårdslöshet i trafik - något hon förnekar.

Åtalas för vårdslöshet för påkörd polishäst
Bilföraren nekar till brott, efter olyckan där en polishäst skadades. Foto: Fredrik Jonsving

Olyckan inträffade i juli i centrala Stockholm, när två ridande poliser passerade en trafikerad korsning vid ett övergångsställe. Bilisten hade grönt ljus, men polisen tecknade åt kvinnan att stanna – något hon hävdar att hon inte såg. I åtalet anses kvinnan därför inte ha varit tillräckligt uppmärksam eller försiktig, vilket gör att hon nu åtalas för vårdslöshet i trafiken. Det rapporterar Mitt i Stockholm.

Kvinnan nekar dock till brott och har i förhör sagt att sikten var skymd av de betongfundament som fanns på platsen. Hon menar också att poliserna måste ha ridit mot rött – något som bekräftas av en av poliserna. Men enligt de två ridande poliserna som var inblandade i olyckan, samt flera vittnen, gjordes stopptecken. Den åtalade kvinnan, som har stöd av ett annat vittne, säger att de inte såg något stopptecken. Domen i fallet väntas komma senare i höst, skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden