Dressyr
29 april 2018 20:59

Beatrice Ivarsson: ”Äntligen ska jag få rida i Falsterbo”

På vägTre ekipage tog de åtråvärda platserna till unga ryttarnas dressyr i Falsterbo på söndagens tävlingar hos Willands Ryttarförening. För segrande Beatrice Ivarsson var det dubbel glädje – hästen Charles levererade och det blir premiär i Falsterbo för henne.

Beatrice Ivarsson: ”Äntligen ska jag få rida i Falsterbo”
Charles och Beatrice Ivarsson på väg mot seger. Foto: Kim C Lundin

Svenska Ridsportförbundets landslagsledning var på plats och observerade de unga ryttarna inför årets mästerskap och lagtävlingar. Samtidigt var ett antal ekipage ute och tränade på internationell nivå i danska Aalborg. I Willands hade 15 YR-ekipage anmält sig till FEI:s mästerskapsprogram som går på Msv:A-nivå. Det dömdes av en ganska djupt oenig trio bestående av Maud Delling, Mollis Persson och Ditte Egholm Nielsen som alla hade varsin vinnare.

De var dock nästan eniga om segrande Beatrice Ivarsson på familjens uppfödning Charles (SWB f -06 e Bocelli-Chapman) som segrade på 70,392 procent, hennes andra seger under helgen.
– Det var riktigt roligt på banan idag. Charles mår bra, lite väl pigg på framridningen men gott uppförande på banan. Det blir den andra fina rundan den här helgen, igår var han faktiskt ännu bättre, jag hade nästan 72 procent i Prix St Georg. Det känns otroligt bra.

– Jag har inga planer för i år, jag vill mest han ska vara bra innanför staketen. Blir det något mästerskap så får vi se då, jag gör inte någon sådan plan med honom. Det är så många duktiga ekipage som konkurrerar i år så det går definitivt inte att säga något om det. Vi rider SM på Strömsholm såklart.

Det var riktigt roligt på banan idag. Charles mår bra, lite väl pigg på framridningen men gott uppförande på banan. Beatrice Ivarsson.

– Numera jobbar jag heltid med något helt annat än hästarna, jag har jobb i en livsmedelsbutik och rider på fritiden istället. Det är Charles som gäller och sedan har vi lite unghästar på väg, berättade Beatrice Ivarsson.

Charles
Charles och Beatrice Ivarsson fullt fokuserade. Foto: Kim C Lundin

När det kom till prisutdelning och fördelning av de tre kvalplatserna i Falsterbo fick Beatrice sällskap av Wilma Björk och Amanda Svanberg, fjärdeplacerade Amanda Holmertz får försöka igen med sin Celine Dion.
– Jag har inte riktigt haft tankarna på Falsterbo i år, idag är jag mest nöjd med att Quite Swift skötte sig inne på banan. Han kan bli väl busig innanför staketen men idag var det jag som hade honom under kontroll och det kändes bra, sa rutinerade Amanda Svanberb, tre på 68,676 procent.

Quite Swift
Quite Swift och Amanda Svanberg. Foto: Kim C Lundin

Wilma Björk stack inte under stol med att hon verkligen längtat efter en start i Falsterbo igen. Xanté har hon bara ridit några få månader och han är en partner under hennes utbildningstid på beridarprogrammet i Flyinge.
– Jag har ridit två gånger i Falsterbo på ponny och längtat tillbaka dit sedan dess. Nu är säsongen faktiskt räddad för mig, det här blir perfekt, förklarade Wilma Björk, två på 68,775 procent med Xanté.

Xanté
Xanté och Wilma Björk som går Flyinges beridarprogram. Foto: Kim C Lundin

Beatrice Ivarsson som ridit SM och mästerskap har en stor sak kvar: att rida in på Falsterbos dressyrarena.
– Jag har stått vid sidan och tittat på sedan jag kunde gå och följt det från läktaren, ibland kanske mer nervös än om jag skulle ridit. Ingenting kommer att hindra mig från Falsterbo-start, nu är det min tur, sa Beatrice.

Resultat Mästerskapsprogrammet YR
Willands vårmeeting

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden