Hoppning
9 juni 2019 07:30

Belgisk GCT-seger i Cannes

Global Champions TourDe belgiska ryttarna verkar trivas vid Globla Champions-tävlingarna. I Cannes tog Niels Bruynseels och Grancia de Muze hem säsongens tredje belgiska seger.

Belgisk GCT-seger i Cannes
Niels Bruynseels och Gancia de Muze tog hand om GCT-segern i Cannes. Foto: Stefano Grasso/GCT

I franska Cannes avslutades Global Champions-meetinget med Grand Prix-hoppning över 1,60-hinder. 35 ekipage hade kvalat till klassen, och 33 kom fram till start. Tio ryttare var felfria i grundomgången och gjorde upp i omhoppning, där fem ekipage upprepade bedriften och satte en nolla även i omhoppningen.

Snabbast av dubbelnollorna var Belgiens Niels BruynseelsGancia de Muze (BWP sto f-06 e Malito de Reve-Nimmerdor), som med drygt en sekund tillgodo tog hem segern före Scott Brash, Storbritannien, på Hello Mr President. Detta är Niels Bruynseels första seger någonsin vid Global Champions-tävlingarna, och han berättade efter vinsten att detta var en av hans största segrar någonsin. I prispengar ger segern drygt en miljon svenska kronor, och framgången tackade han sin häst för.
– Hon är en av de bästa hästarna jag ridit i hela mitt liv, lovordade Niels sin Gancia de Muze.

Tredje belgiska segern

I och med Niels Bruynseels seger i Cannes har nu tre av säsongens sju segrar gått till Belgien. Under GCT:s sändning skojades det om att den Super Grand Prix som de främst placerade GCT-ryttarna får starta vid i Prag, mer eller mindre kunde liknas vid de belgiska mästerskapen.

Hamburg-segeraren Daniel Deusser, Tyskland, kom på tredje plats med Calisto Blue, och belgaren Pieter Devos som vann i Miami kom på fjärde plats med Espoir.

Peder Fredricson och H&M Christian K fick fyra fel och kom på en sjuttonde plats, medans Evelina Tovek valde att utgå med Mill’s Sheridan.

Daniel Deusser kvar i ledning

Efter sju omgångar av Global Champions Tour ligger Daniel Deusser kvar i ledning följd av Pieter Devos. Ett rejält kliv uppåt gör Niels Bruynseels som hamnar på tredje plats. Bästa svensk är Peder Fredricson på sjätte plats. Evelina Tovek ligger på tolfte plats och Malin Baryard Johnsson på femtonde plats. Nästa omgång av Global Champions Tour rids i Stockholm 13-16 juni.

Resultat
Ställning i GCT efter sju omgångar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden