Fälttävlan, Ponny
13 september 2020 21:38

Bildkalas och röster från lag-SM: ”Vi är i en glädjestorm just nu”

Det var 21 lag från början, tre landade på pallen och två var från Flyinge Ryttarförening. Läs vad lagledaren Ted Velander säger om det vinnande konceptet, se alla härliga bilder och framför allt – läs vad de unga ryttarna själva tänker och känner efter helgens bragdmedaljer.

Bildkalas och röster från lag-SM: ”Vi är i en glädjestorm just nu”
Guldmedaljörerna i årets lag-SM för ponny. Foto: Pernilla Hägg

Stämningen var minst sagt hög hemma hos Ted Velander och Pernilla Linder Velander när  Flyinge Ryttarförenings lagmedaljörer firade både guld och brons efter en spännande tävlingshelg på Revingehed. I den hårda konkurrensen var det inget som lagledaren Ted Velander, B-tränare i fälttävlan, hade väntat sig.

– Vi visste att vi hade duktiga ryttare, men när det kommer 21 lag från hela Sverige kan man  inte vara säker på något. Det som är extra roligt är att vi har tio ryttare som alla rider och tävlar för Flyinge, väldigt många lag har fått låna in ryttare, och alla fullföljde. Det var ingen som bröt trots de svåra linjerna, säger han.

Dagens terrängbana var utmanande och den var utslagsgivande, inte minst med tanke på att Flyinges bronslag avancerade från elfte plats efter dressyren och hoppningen till tredjeplatsen efter söndagens terräng.

Hur har ni tränat?
– De tränar för mig till vardags och flera av dem har jag tränat under flera år. Dessutom hade vi läger i somras och då var nästan alla med. Då tränade vi dressyr, hoppning och terräng.

Hur har upplägget inför lag-SM sett ut?
– Ryttarna är ju på olika nivåer och jag har diskuterat med var och en vilka tävlingar de rider inför. Någon ville ha en extra träning och andra inte. Det är viktigt att varje ekipage gör rätt saker och vi har haft en plan. Några har tävlat på Ljuslingsbacken och några har varit någon annanstans. Men man kan ju heller inte träna ihjäl sig.

Hur har ni byggt lagkänslan?
– Jag tror att lägret, där de har bott tillsammans i flera dagar, har skapat en riktig kompiskänsla. Det är verkligen ett riktigt kompisgäng som stöttar varandra. Även föräldrarna är med och stöttar och allt hänger ju ihop.

Ridsport har även hämtat in röster från guld- och bronsryttarna – läs vad de tänker och känner efter SM-helgen här under.

Guldlaget

Igår kändes det lite surt efter dressyren och banhoppningen men terrängen idag var helt magisk. Vi alla i Flyinge har varit som ett stort lag och det har varit så kul, alla har hejat på alla och jag är så glad att jag rider för världens bästa klubb!
Hanna Wintzell

Hanna Wintzell Skrædderdals Annabell-2098
Hanna Wintzell och Skrædderdals Annabell. Foto: Pernilla Hägg

Det var såå kul att få rida i Flyinges lag! Jag och Barney har ju haft en väldigt bra fälttävlanssäsong med bland annat vinst i Stil-SM P80-13, men det här slår nog högst ändå.

Vi har alla i laget verkligen stöttat och hejat på varandra genom hela tävlingen. Barney var avslappnad och lydig i dressyren. I hoppningen fick vi fina språng och han kändes pigg och glad. I den avslutande terrängen var känslan på topp och Barney var en stjärna.
Elvira Lindgren

P80 Elvira Lindgren Drumfries Barney-3157
Elvira Lindgren och Drumfries Barney. Foto: Pernilla Hägg

Det har varit en fantastisk helg! Teamkänslan var ”on top” och vi har haft så roligt! På en fälttävlanstävling är det ju tre moment som ska klaras av, och första dagen var det några som presterade på topp, och några som petade några bommar, men vi försökte stötta varann.

Idag, på terrängen, så gjorde alla verkligen sitt bästa, hejade på varandra och glädjen var enorm när båda lagen blev placerade! Det är lite synd att man inte rider i lag oftare, som man kan inom dressyren och hoppningen, men vi tränar mycket tillsammans i alla fall, och tillbringar lååånga dagar ihop på tävlingar! Personligen är jag supernöjd med min ponny: jag ska bara styra lite bättre. Ikväll ska vi fira ihop, båda lagen!
Elliot Zaki

Elliot Zaki Adams Boy-0851
Elliot Zaki och Adams Boy. Foto: Pernilla Hägg

Det känns otroligt bra. Från att behöva låna in ryttare till att ha två starka lag med bara egna ryttare på pallen visar en stor utveckling samt en bra klubb!

Det gick lite upp och ner för de olika ryttarna individuellt, men vi hejade på varandra och det känns alltid bra att ha kompisar som stöttar. Samt när man rider ute på banan hör man enbart höga hejarop. Vi firar tillsammans ikväll hemma hos Ted och Pernilla Velander. 

Helgen har varit en av de bästa på länge och Flyinge har arrangerat mycket fint. Lördagen var väldigt nervöst då de flesta av oss är mest ”oroliga” för dressyren och hoppningen. 

Idag var det bara det roligaste och mest spännande momentet kvar. Därav kändes det för mig som att nerverna släppte. Vi är alla mycket tacksamma för Flyinge Ryttarförening!
Emma Troiza

Emma Troiza Dushanbe Mw-3331
Emma Troiza och Dushanbe M. Foto: Pernilla Hägg
Nora Lindberg Kokky Van Orchids-5683
Nora Lindberg och Kokky Van Orchid’s ingick i guldlaget. Foto: Pernilla Hägg

Bronslaget

Både jag och mina lagkamrater har haft lite motgångar på senaste tiden. Vi har haft helt galet bra teamkänsla. Vi har hejat och stöttat. Tror det bidrog mycket till vår medalj. Vi låg minst sagt i underläge men terrängen räddade oss. Tror man hör hur vi hejar genom Equisport. 

Det har varit en fantastisk helg som verkligen gick över våra förväntningar! Målet var topp 10. Är väldigt tacksam för min ponny och alla fantastiska människor runt om mig. Även att jag fick min ponny som fyraåring och att vi kommit dit vi är idag är bara det en vinst för mig.
Hedda Birch-Jensen

Känslan är fantastisk och nästintill overklig. Teamkänslan var helt otrolig, utan lagkamraternas hejande skulle det inte gått så bra som det gjorde. Helgen har varit fantastisk, extra kul på hemmaplan och fantastiskt arrangerat. Nu väntas firande med båda lagen, extra äpple till hästarna och en lugn vecka innan nya mål.
Alice Olin

Guldmedaljörer-6699
Lycka är att ta medalj. Foto: Pernilla Hägg
Guld O Bronsmedaljörer-6624
En bild som tål att upprepas. Foto: Pernilla Hägg

Helt fantastiskt, alla i mitt lag (lag 2) har haft en fantastisk känsla under hela helgen, vilket speglat sig i resultaten! Vi gick in i tävlingen utan förväntningar och enda målet var att ha en riktig bra teamkänsla. Vilket vi verkligen haft, under båda dagarna har alla varit sjukt stöttande och peppande.

Vi har gråtit, skrattat och jublat tillsammans, det är verkligen en sån härlig känsla att få vara med så härliga och glada människor! Alla i laget har haft lite småkämpigt då det inte är en lätt sport, så idag när allt satt blev det glädjetårar istället och vi är så himla tacksamma!

Och att sen få en bronsmedalj efter så extremt härliga rundor är som pricken över i. Att vi avancerade från plats 11 till 3 var ingen beredd på, så vi är i en glädjestorm just nu!
Ida Stjernrup

Det kändes riktigt bra idag, allt gick exakt som jag tänkte och min ponny var en riktig stjärna genom terrängen! 

I vårt lag var teamkänslan helt otrolig. Vi peppade varandra efter varje ritt, hjälpte varandra att kyla ner hästarna efter terrängen, samt byta utrustning till hoppningen! Ett riktigt dreamteam om jag får säga det själv! 

Helgen har varit helt fantastisk! Underbara människor och helt fantastiska funktionärer som hjälp till och gjort denna helgen möjlig att genomföra! Det var speciellt kul att det var på hemmaklubben där båda lagen levererade.
Elina Dovits

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden