Fälttävlan
20 juli 2018 20:23

Blek start av Sverige i Nations Cup

Internationellt Sverige ligger näst sist efter fredagens dressyr och hoppning i Nations Cup i tyska Aachen. Louise Svensson Jähde är bästa svensk med en 14:e plats.

Blek start av Sverige i Nations Cup
EM-silverekipaget Louise Svensson Jähde och Wieloch's Utah Sun. Arkivbild: Roland Thunholm

Sverige har samlat på sig 113,7 straff efter dressyr och hoppning i Aachens Nations Cup. Det gör att laget ligger näst sist av de sju deltagande länderna.

Tyskland har en klar ledning med 79,4 straff.

Louise Svensson Jähde med Wieloch’s Utah Sun är bästa svenska ekipage med en 14:e plats totalt i det 43 ekipage stora startfältet. Louise Svensson Jähde fick 26,9 straff för sin dressyr och med 6 straff i hoppningen föll hon från tionde plats.

Hanna Berg och Quite Survivor är näst bästa svensk med en 21:a plats men ingår inte i det svenska laget. Lagekipagen Niklas Lindbäck/Focus Filiocus är 26:a, Anna Freskgård/Box Qutie är 34:a och Ludwig Svennerstål/Stinger är 36:a.

Det blev en del omkastningar i resultatlistan mellan dressyr och hoppning, bland annat var Frankrike sist efter dressyren men avancerade till andra plats efter att samtliga ekipage var felfria i hoppningen.

Även individuellt är det tyskt i topp genom Julia Krajewski/Chipmunk FRH på 19,7 straff.

Nations Cup i fälttävlan avslutas med terrängprovet i morgon, lördag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden