Körning
15 september 2019 20:15

Blek svensk insats på VM i parkörning

MästerskapInget kunde stoppa regerande världsmästaren Martin Hölle, Ungern, när VM i parkörning avgjordes. Sveriges hopp Eva Ottosson kämpade väl men det blev ingen framskjuten placering den här gången.

Eva Ottosson. Arkivbild: Eva Österlund

Världsmästerskapet i parkörning, som den här gången gick i tyska Drebkau, avslutades på söndagen.

Ungerns Martin Hölle var i absolut toppform och vann två av tre moment. Trots en något darrig avslutning bland konerna blev han mästerskapets guldkung. Han var dock hårt matchad av tvåan, Tysklands Sandro Koalick, och Nederländernas Stan van Eijk.

Eva Ottosson tog med sig hästarna Avon, Sir Benji och nykomlingen Salvatore och i dressyren blev det 61,30, vilket räckte till plats nummer 60 i det 82 ekipage starka startfältet. En stenhård konkurrens helt enkelt.
– Det spökade väl till det lite grann i dressyren. Han blev så spänd inne på banan av alla flaggor som smattrade. Men min egen häst har ett problem med en tand. Så det här var min chans att kunna köra VM, säger Eva Ottosson till Svenska Ridsportförbundet.

Hon gjorde sedan en jämn resa igenom åtta tuffa maratonhinder och landade på plats nr 65 på lördagen, efter två avverkade grenar var det svenska ekipaget på sextiofjärde plats.
I den avslutande konkörningen på söndagen plockade hon några placeringar och totalt körde hon in på plats 58.
– Det var en väldigt krånglig bana mellan hindren, det var många så kallade pliktportar, säger Eva Ottosson till Svenska Ridsportförbundet.