Hoppning
27 februari 2021 09:44

Boråsryttare i topp när ungdomskvalet hoppades

NationelltPå lördagens morgon gick ett av kvalen i ungdomsserien Arena Youth Tour på Kungsbacka Ridklubbs nationella tävlingar.

Boråsryttare i topp när ungdomskvalet hoppades
Boråsekipaget Emma Johansson och Elm Rose höll sig framme i andra kvalet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto. Lottapictures

Det var Borås Fältrittklubbs Emma Johansson som toppade klassen tillsammans med Elm Rose (SWB sto d 2008 e Elmshorn-Turban Rose, uppf Elisabeth Hultberg, äg Marie Louise Johansson).

Segerekipaget stod för en av två dubbelnollor i klassen som hade 16 startande. Närmast efter var Jump Clubs Kajsa Björe/Fine Emmely, 22 hundradelar från vinnaren i omhoppningen.

Arena Youth Tour rids i 1,40 för juniorer och 1,45 för young riders och ersätter de tidigare ungdomstävlingarna med finaler i Scandinavium.

Planen är att finalen för 16 ekipage ska gå på Billdal Horse Show i mitten av mars och serien har ett kval kvar som är planerat att ridas i Borås om tre veckor. Det är oklart om och hur de nya restriktionerna för att hindra smittspridning med tävlingsstopp för alla utom yrkesverksamma påverkar återstående kval och finalen.

 

Resultat, Arena Youth, Kungsbacka

Regler, Arena Youth

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden