Hoppning
30 januari 2021 16:48

Filippa Enmark premiärvinnare i nya ungdomstouren

NationelltNu är den nya ungdomscupen med anknytning till stortävlingarna i Scandinavium och Friends i gång. Filippa Enmark toppade när första kvalet reds på Strömsholm under lördagen.

Filippa Enmark premiärvinnare i nya ungdomstouren
Filippa Enmark och Cartier Du Chateau Hollogne Z på väg mot seger. Foto: Roland Thunholm

Jump Clubs Filippa Enmark och Cartier Du Chateau Hollogne Z (ZANG val f 2012 e Cooper VD Heffinck-Darco, uppf Lucas Philippe, äg Martin Enmark) var enda ekipaget som håll nollan när det var premiär för Arena Youth Tour på Strömsholms SM-meeting.

Segerekipaget ingår i unga ryttarnas B-trupp.

 

Ekipaget tävlar i ålderskategorin unga ryttare som tog sig an en 1,45-bana tillsammans med ytterligare tre ekipage.

De tre deltagande juniorernas utmaning var en 1,40-bana och där lyckades hemmaryttaren Ebba Danielsson bäst tillsammans med Chopard 19. Ekipaget fick 4 fel och kom tvåa totalt i cupen.

Ersätter tidigare serier

Arena Youth Tour ersätter tidigare Young Rider Best Friends, Morgondagens vinnare och GHS Young Rider Cup och ska ha finaler både i Göteborg och i Friends Arena. Det är Gothenburg Horse Show, Sweden International Horse Show som arrangerar den nya cupen.

Filippa Enmark-cartier Du Chateau Hollogne Z 4 210130 Rt
Filippa Enmark och Cartier Du Chateau Hollogne Z. Foto: Roland Thunholm

Ryttare födda 2003-2004, alltså juniorer, hoppar 1,40 medan ungar ryttare som är födda 2000-2004 hoppar 1,45. Juniorer och unga ryttare riser samma bansträckning och resultaten läggs i hop med gemensam prisutdelning.

Pandemikrångel

Deltagandet kompliceras av att enbart yrkesverksamma och ryttare födda 2005 eller senare får tävla på grund av rådande pandemirestriktioner.

Totalt 16 ekipage går till finalen i Göteborg, eller snarare Billdal Horse Show som har tagit över arrangerandet i år på grund av pandemin.

Ytterligare två kvalomgångar är inplanerade.

Strömsholms Ridsportförening är även värd för finalen i lag-SM den här helgen.

Fullständiga regler, Arena Youth Tour

Sammanställning, resultat juniorer och unga ryttare

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden