Hoppning
26 oktober 2017 14:27

Breedersäventyret slutade med drömförsäljning

Northern JumpingBreeders skulle bli ett kul äventyr och en bra erfarenhet för Ingrid Ragnarssons uppfödning Northern Comme Plot och Ingrids 16-åriga dotter Unni. Hästen väckte mångas intresse och det hela slutade med en drömförsäljning till köpartrion Peder Fredricson, Lisen Bratt Fredricson och Ludo Philippaerts.

Breedersäventyret slutade med drömförsäljning
Unni Ragnarsson åkte till Breeders med Northern Comme Plot som ett kul äventyr. Väl på plats fick uppfödaren Ingrid Ragnarsson ett bud hon inte kunde säga nej till. Foto: Roland Thunholm

Det fanns inga tankar på att sälja Northern Comme Plot (SWB sto f-11 e Plot Blue u Cést ma Cherie e Contender, uppf Ingrid Ragnarsson) när hon för några veckor sedan åkte till Breeders på Flyinge.
– Tanken har hela tiden varit att behålla henne då hon är sista dottern efter den mamman, berättar Ingrid Ragnarsson som föder upp hopphästar i Kalix med prefixet ”Northern”.
Northern Comme Plot har redan haft fina framgångar och deltog i fjol vid unghäst-VM i Lanaken.

Ingrids dotter Unni Ragnarsson hade i år själv kvalat in Comme Plot till Breeders, och även om det är sådär 180 mil mellan Flyinge och Kalix så tyckte Ingrid att det kunde vara roligt att låta dem få starta där. Ingrid har varit krasslig sedan en tid tillbaka så snälla vänner flög upp från Skåne och körde ner hästen medan Unni fick ta flyget ned. Transporten gick dock tom på vägen tillbaka – Northern Comme Plot rönte stor uppmärksamhet och blev såld i samband Breeders.

Ingrid skriver på Facebook att klyschan ”ett bud man inte kunde säga nej till” blev verklighet.
– Det var många som kom fram till Unni och frågade om hon var till salu, bland annat Olivier Philippaerts, berättar Ingrid för Ridsport.
– Det fortsatta ringa även flera dagar efter Breeders.

Unni och Comme Plot kom på åttonde plats i finalen så de var inte segrare. Vad var det då som gjorde att det blev en sådan efterfrågan på henne?
– Jag tror dels att de ser att hon presterar med en junior, ger Ingrid som ett av svaren på frågan.
– Men också att hon besitter många av egenskaperna man vill ha av en hopphäst – hon är super-reglerbar, som ett gummiband, orädd, försiktig och hoppar allt. Hon visade många av de egenskaperna man söker.

Lisen Bratt Fredricson, Peder Fredricson och Ludo Philippaerts
Lisen Bratt Fredricson, Peder Fredricson och Ludo Philippaerts köpte Ingrids häst i samband med Breeders (akrivbilder). Foto: Roland Thunholm

Northern Comme Plot åkte direkt efter Breeders till Grevlundagården där hon fick provridas av Peder Fredricson. Tycke uppstod och affären blev av. Hästen köptes till hälften av Peder och Lisen genom Grevlundagården AB, och till hälften av Ludo Philippaerts. Vem hästen är tänkt till i slutändan är Ingrid inte säker på.
– Jag vet att hon ska gå till Belgien till att börja med, men inte vem som ska rida henne.

För Unnis del var det förstås sorgligt att sälja Comme Plot då stoet var tänkt som Unnis framtidshäst och en möjlig mästerskapshäst. Det var den första av Ingrids uppfödningar som verkligen var tänkt till just Unni.
– Samtidigt är hon stolt över att det var hennes ridning som visade hur bra hästen var, säger Ingrid.

Försäljningen öppnar upp nya möjligheter för familjen Ragnarsson.
– Unni ska få tillbringa sex veckor hos Ludo i Belgien i sommar, berättar Ingrid, som en av de nya vägarna som öppnats efter försäljningen. Vad som mer är på gång kan hon inte riktigt avslöja ännu.

Kvar hemma på gården finns hur som helst ett flertal lovande unghästar, bland annat en ettårig lillebor med samma mamma – Cést ma Cherie – som Comme Plot men efter Cardento. Det var moderns sista föl – hon dog förra sommaren när lilla Northern Caraway bara var tre månader. Även om Ingrid inte brukar behålla sina hingstar så gör hon ett undantag den här gången.
– Han ska få åka till Tyskland och gå med jämnåriga där, det vore kul att visa honom som hingst där också, säger Ingrid som har ett bra samarbete med ett stuteri i Tyskland.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden