Avelsnyheter
22 oktober 2019 11:50

Bröderna Hansson utsedda till Årets uppfödare

Prisas2018 var ett bra år för bröderna Ulf, Anders och Per Hansson på Walltorps Lantbruk i Väderstad - då rankades deras uppfödning Hansson WL som världens bästa hopphäst. Nu får de priset Årets uppfödare av SWB.

Bröderna Hansson utsedda till Årets uppfödare
Hansson WL på hoppbanan med Peder Fredricson. Foto: Fredrik Jonsving

SWB och Agria Djurförsäkring utser varje år Årets uppfödare, ett stipendium på 10 000 kronor som ska gå till en uppfödare ”som har en långsiktighet och tydlig målinriktning i sitt avelsarbete och som genom detta uppnått framgångar inom ridsporten nationellt och internationellt”.

Årets pris går till bröderna Ulf, Anders och Per Hansson på Walltorps Lantbruk i Väderstad, där de har bedrivit uppfödning av SWB-hästar under många år. Hansson WL (val -08, e Hip Hop u Indra WL e Iowa) är deras hittills mest framgångsrika uppfödning. Valacken, som rids av Peder Fredricson, rankades förra året som världens bästa hopphäst efter ett år med både världscupsegrar och vinster i Global Champions Tour.

SWB berättar mer om bröderna Hanssons bakgrund:

Bröderna Hansson fick sina första ponnyer för drygt 50 år sedan och sedan dess har de hållit på med hästar och avel och både Ulf och Anders har även själva tävlat på landslagsnivå i hoppning. De har genom året fokuserat på att använda bra ston och avlar idag på två stolinjer, den ena härstammar från det tyska stoet Galina och det andra från Dragon-stoet Yaki Lee (40). Världsstjärnan Hansson WL kommer ur Galinas linje och på Yaki Lees sida hittar man bland annat elitstoet Raclette som lämnat Vallon 1013 och Edelweiss WL som tävlar hoppning med Anders dotter Emelie Hansson upp i svår klass, samt Corrado WL 919 med flera SM-medaljer i dressyr på sin meritlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden