Världen
5 mars 2022 10:15

Buss med ukrainska flyktingar till Gestüt Lewitz

Kriget i UkrainaAvelsgiganten Paul Schockemöhle har engagerat sig i krigets konsekvenser. Den svenska dressyrstjärnan Charlotte Haid-Bondergaard har även hon gått ut med att hon donerar en stor summa pengar till krigets offer. Samtidigt gör hon ett känslomässigt inlägg om en ung man som sitter i en pansarvagn på väg mot Kiev.

Buss med ukrainska flyktingar till Gestüt Lewitz
Bussen med flyktingar anlände till Gestüt Lewitz i torsdags. Foto: Gestüt Lewitz

Paul Schockemöhle har bestämt sig för att inte stå och titta på. För någon dag sedan anlände en buss till Gestüt Lewitz med kvinnor och barn på flykt från krigets Ukraina.

De bor just nu på ett hotell i närheten av det stora stuteriet, ett hotell som stuteriet har reserverat för ukrainska flyktingar. Gestüt Lewitz står även för mat och andra förnödenheter som man samlat in via donationer.

Den andra bussen med flyktingar är redan planerad att anlända i nästa vecka. ”Även då ska vi välkomna alla med öppna armar och hjälpa dem”, skriver Gestüt Lewitz på sin Facebooksida.

”I svåra tider är medmänsklighet och medkänsla med varandra det viktigaste som finns.”

Stuteriet tackar alla inblandade, inte minst chefen Paul Schockemöhle som personligen är engagerad i mottagandet av flyktingarna. Se hela Facebookinlägget med bilder här under.

”Allt är inte sant”

I Sverige har dressyrstjärnan Charlotte Haid-Bondergaard gått ut med att hon donerar 100 000 kronor till stöd för Ukraina.

I ett gripande Facebookinlägg berättar hon om en vän till hennes son, en ung man som just nu sitter i en pansarvagn på väg mot Kiev. ”Allt är inte sant som ni läser på sociala medier”, skriver Charlotte Haid-Bondergaard på Facebook. Läs inlägget i sin helhet här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden