Dressyr
15 april 14:47

Carl Hester åter på banan – dubbla vinster

Han har inte tävlat internationellt på över ett år, men när Carl Hester startade i Nederländerna gjorde han det med bravur. "Nu minns jag vad det handlar om", säger han i en intervju.

Carl Hester åter på banan – dubbla vinster
Carl Hester.

Brittiska Carl Hester har inte tävlat internationellt sedan i mars 2022, och inte tävlat utanför Storbritannien sedan EM 2021. Nu hade han lastat Fame (KWPN valack f -10 e Bordeaux-Rhodium), och tagit sig till Nederländerna.

Hästen ägs av Carl Hesters elev Fiona Bigwood, som tidigare tävlat hästen men utan de riktigt bra resultaten. I debuten med Carl Hester i sadeln i februari i år blev det 76 procent, och i Grand Prix:n i Nederländerna var resultatet 75,89 procent.

Lördagens Grand Prix Special avklarades med 76,94 procent, något som också räckte till seger.

– Han var fantastisk, han vill så mycket. Han var lite på gränsen ibland, jag försöker hålla locket på just nu och bygga upp förtroende, men jag njöt verkligen. Nu minns jag vad det handlar om, säger Carl Hester till Horse & Hound.

För en månad sedan skadade dressyrryttaren foten, ”men jag lyckades komma i stöveln i dag”, som han säger till Horse & Hound.

Ridsport
Sofie Lexner och Fame när det begav sig. De vann Dressage Power Future Stars-finalen i Friends år 2018. Foto: Roland Thunholm

Fame ägdes av Christinelund Dressage och utbildades och tävlades av Sofie Lexner under flera år. Svåraste klassen för ekipaget blev Intermediaire A i  2019 innan valacken såldes till Storbritannien.

Carl Hester har haft att göra under vintern, när han tagit hand om flera av Charlotte Dujardins hästar, bland annat Imhotep, när hon varit gravid.

Hela resultatlistan hittar du här.

Carl Hedin Van der Veen
Carl Hedin tillsammans med Van der Veen. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Bästa svensk Nederländerna var Carl Hedin, som tillsammans med Van der Veen samlade hem 68,72 procent i Grand Prix  något som räckte till en sjundeplats. Ekipaget red på 68,72 i Grand Prix Special vilket gav dem en femteplats. Båda dessa resultat innebar placering.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden