Sport
18 november 2016 20:34

Carl Hester rider inte i Friends

Nyligen blev det känt att dressyrens superstjärna Charlotte Dujardin inte tävlar i Friends som planerat. Nu lämnar även hennes kompanjon Carl Hester återbud då hans häst Wanadoo har fått kolik.

Carl Hester rider inte i Friends
Sweden International Horse Show drabbas av ytterligare ett avhopp när dressyrstjärnan Carl Hester lämnar återbud till tävlingen. LOTTA GYLLENSTEN BILD AB

Carl Hesters häst har fastnat i boxen hemma i Storbritannien och sedan fått kolik. Britten kan därmed inte tävla i Friends Arena nästa helg som det var planerat. Detta berättar arrangören i ett pressmeddelande. 

– Hästen är på veterinärkliniken. Jag kan inte tro att det är sant, allt är en katastrof, säger Carl Hester i pressmeddelandet.

Men Carl Hester kommer ändå till Friends Arena i Stockholm för att medverka i showen. Tillsammans med Patrik Kittel och Isabell Werth bildar han en expertpanel som bjuder på personliga kommentarer och infallsvinklar under dressyrföreställningen på fredagen. 

Patrik Kittel, som ansvarar för inbjudningarna av dressyrryttare till Friends, arbetar nu för att hitta en ersättare för Hester. 

Nyligen gav också det andra stora dragplåstret till dressyrklasserna i Friends, Charlotte Dujardin, återbud. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden