Avelsnyheter, Dressyr
21 september 2022 14:48

Cathrine Dufour inför testridningen: ”Ridbarheten är väldigt viktig”

Breeders TrophyNästa helg är det dags för Cathrine Laudrup-Dufour att testrida de bästa 4-åringarna på Breeders. Det är något hon ser fram emot med spänning, speciellt som hon ser att kvaliteten på unga dressyrhästar bara blir bättre och bättre. Se vad hon säger om testridningen och sina egna SWB-hästar här.

Cathrine Dufour inför testridningen: ”Ridbarheten är väldigt viktig”
Cathrine Laudrup-Dufour är tillbaka för att testrida 4-åringarna på Breeders. Här med fjolårets segrare For Rose TS, med Matilda Aldrin på ryggen. Foto: Roland Thunholm

Cathrine Laudrup-Dufour kommer även i år att sprida stjärnglans över Breedersveckan i dressyr. Lördagen den 1 oktober testrider hon de 4-åriga dressyrhästarna, och hon är exalterad över att komma tillbaka till Flyinge. På onsdagen var det digital pressträff med SWB.
– Det ska bli väldigt kul att testrida de unga hästarna igen. Det var tio superfina hästar av riktigt bra kvalitet i fjol. Jag var väldigt imponerad av både hästarna och arrangemanget, säger den danska dressyrstjärnan.

Det är tredje gången som Cathrine Laudrup-Dufour testrider 4-åringarna.
– Jag har höga förväntningar med tanke på hur kvaliteten på unga hästar bara blir bättre och bättre för varje år som går.

Vilken utveckling ser du?
– Både SWB och DWB har tillsammans med uppfödarna flyttat sig bort från de enorma gångarterna till att fokusera mer på ridbarhet och hästar som kan hålla länge. Där är vi som ryttare och uppfödarna inne på samma linje, vilket är väldigt positivt. Vi vill ha sunda hästar, vilket inte alltid är ”the biggest movers”, som vi kan bygga upp till Grand Prix-nivå.

Nästa Grand Prix-stjärna

Cathrine Laudrup-Dufour har själv två lovande SWB-hästar som hon deläger tillsammans med familjen Zinglersen, som även äger Bohemian. 7-årige Vividus QRE (SWB hingst f-15 e Zaladin MI-Don Charly, uppf Christian Påhlsson, äg Eva och Lars Zinglersen) är den ena, den andra är ett 5-årigt sto efter Zappa.
– Vividus ser jag definitivt som min nästa Grand Prix-häst. Vi har precis lyckats göra våra första 15 byten i varje, och han visar stor talang för både piaff och passage. Nästa år hoppas jag att vi ska göra vår Grand Prix-debut. Även stoet visar stor potential för framtiden.

Vad vill du se när du testrider på Flyinge?
– Jag vill se hästar som är rakriktade och lösgjorda, och som vill framåt. Jag vill känna att jag har dem framför mig och att de själva vill ta sig dit. Att de följer bägge tyglarna så lika som möjligt och lyssnar på min skänkel. Samtidigt ska man komma ihåg att de bara är fyra år gamla, och så länge de försöker anpassa sig när jag sitter upp är det bra. Jag är glad om de lyssnar på mig – ridbarheten är väldigt viktig.

SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i dressyr och hoppning avgörs på Flyinge Kungsgård i Skåne den 27 september-9 oktober. Breeders Trophy i fälttävlan äger rum den 14-16 oktober på Gärds RF i Kristianstad.

Cathrine Laudrup-Dufour testrider lördagen den 1 oktober och Henrik von Eckermann är testryttare lördagen 8 oktober.

Läs mer om SWB Equestrian Weeks här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden