Ridsport åsikt
13 november 2017 13:00

Centerpartiet: ”dags att ta hästkraften på allvar”

Grön näringSluta särbehandla hästföretagare och ge mer plats åt hästnäringen som en av de gröna näringarna.
Det skriver Kristina Yngwe, riksdagsledarmot och miljöpolitisk talesperson

 för centerpartiet tillsammans med två lokala kollegor från region Skåne i ett debattinlägg i Kristianstadsposten dag.

Centerpartiet: ”dags att ta hästkraften på allvar”
"Som en tumregel brukar man säga att var tionde häst skapar ett nytt jobb. Jobb som gör att fler får sysselsättning och en inkomst", skriver företrädare för Centerpartiet i en debatartikel i Kristianstadsbladet idag. Foto: Lotta Gyllensten

Hästnäringen är en del av de gröna näringarna och bör likt areella näringar vara undantag från vissa bestämmelser, såsom att inte omfattas av strandskyddet”, skriver Kristina Yngwe (C) tillsammans med partikollegorna Ulrika Axelsson och Birte Sandberg i Kristianstadsbladet idag.
De menar bland annat att det är dags att ”förenkla företagandet och gynna hästnäringen” som de ser som en ypperlig möjlighet att öka det svenska företagandet.

Som en tumregel brukar man säga att var tionde häst skapar ett nytt jobb. Jobb som gör att fler får sysselsättning och en inkomst”, skriver centerkvinnorna som i samma text rent praktiskt föreslår mindre ”byråkratiskt krångel” och sänkta arbetsgivaravgifter för den hästföretagare som vill anställa personal i sin verksamhet.
De vill också göra läsarna uppmärksamma på att ”kvinnor är störst representerade inom branschen och hästnäringen är på så vis en viktig faktor som ökar kvinnors företagande”.

Läs hela debattinlägget hos Kristianstadsbladet här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-