Sport
21 augusti 2017 13:39

Checkat, tränat och klart – laget redo

Svenska dressyrlaget är mer än redo för rocknroll på dressyrbanan. Under tiden har Storbritannien drabbats av ännu ett avbräck och lagankaret behövde läkarvård.

Checkat, tränat och klart – laget redo
Glada miner och ett gäng som är redo att ge hemmapubliken en god dos dressyr. Från vänster förbundskapten Bo Jenå, Rose Mathisen, Therese Nilshagen, Tinne Vilhelmson-Silfvén och Patrik Kittel.

Medan det redan blivit para-medalj till Louise Etzner håller svenska dressyrlaget på att verkligen bli redo för startboxen.

Sedan hästbesiktningen genomfördes under söndagen, där samtliga svenska hästar fick tummen upp, har det tränats.


Przemyslaw Kozanowski och hans ystre Belcanto på hästbesiktning.

Under söndag kväll var det ”familiarization” på FEI-språk, det vill säga träning på arenen i tävlingsmässigt skick. Då testades kvällsridning med strålkastare med bra resultat. Måndag förmiddag på Ullevi arena var vigd åt dressyrträning igen, nation för nation. Sverige hade första tiden ut, så tidigt att det inte ens var aviserat till media att den började så tidigt. 


Patrik Kittel på ”Dude” och Rose Mathisen med Zuidenwind 1187 på morgonträning.

Imorgon tisdag startar allvaret med två av fyra lagryttare i Grand Prix som avgör lagmedaljernas blivande hem.


Glada miner och ett gäng som är redo att ge hemmapubliken en god dos dressyr. Från vänster förbundskapten Bo Jenå, Rose Mathisen, Therese Nilshagen, Tinne Vilhelmson-Silfvén och Patrik Kittel.

Från träning på Ullevi

Patrik Kittel och Delaunay

Under tiden händer det saker i de andra lagen. Under hästbesiktningen försvann Storbritanniens ena ekipage Gareth Hughes på Don Carrissimo, olyckligt och en rejäl försvagning av britternas chanser till medalj. Dagens andra slag drabbade dem när Carl Hester var tvungen att få hjälp av en av Ullevis läkare, rutinerade Marie Young.

Carl Hester på båren.

Vi återkommer med besked om hur Carl Hester mår så snart det bekräftats.
Uppdatering:
Carl Hester mår bra och är helt ok igen, han hälsar att han överlevde operationen till danska horse2rider.com .

Startlista
Webbsida EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden