Världen
11 februari 05:50

Dan Boyter närmar sig ordförandeposten i danska ridsportförbundet

DanmarkI början av januari stod det klart att Ulf Helgstrand avgår som ordförande i danska ridsportförbundet efter skandalerna kring sonen Andreas Helgstrand. När slutet av nomineringsperioden nu är nådd finns en ensam kandidat - Dan Boyter.

Dan Boyter närmar sig ordförandeposten i danska ridsportförbundet
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/LuckyBusiness

Att inte några andra kandidater nominerats av klubbarna innebär i praktiken att den enda nominerade, Dan Boyter, formellt kommer väljas till till ny ordförande under årets representantskapsmöte i april. Det uppger Danske Ride Förbund i ett pressmeddelande.

Dan Boyter har varit aktiv i ridsporten i över 30 år, främst inom hoppning.

Jag ser det som ett stort förtroendevotum att jag har fått det stöd jag har från så många olika delar av ridsporten – från distrikt och klubbar till andra styrelsekandidater till väldigt många individer. Jag är medveten om att det förtroendet är bindande. Även om det inte finns några andra kandidater i spel kommer jag att fortsätta arbeta för att säkra största möjliga stöd för min framtida roll som ordförande. Jag kommer därför att lägga all min energi på att skapa en ny känsla av sammanhållning och samhörighet, som sträcker sig från den tävlings- och elitnivå som Danmark är känt för i världen, till de lokala ridklubbarna runt om i landet, säger Dan Boyter om sin kandidatur för ordförande i pressmeddelandet.

Genom att besöka klubbar och evenemang för att få en inblick i medlemmarnas aktuella prioriteringar och utmaningar har Dan Boyter skapat en vision.

– För mig handlar det först och främst om att lyssna på de många olika spelarna inom hästsporten – klubbarna, ryttarna, tränarna och inte minst de många funktionärerna. Det är viktigt för mig att vara nära de möjligheter och utmaningar som ridsporten jobbar med just nu, och att koppla den insikten med några visioner för vad vi vill med sporten i Danmark. Vi har en viktig uppgift i att skapa en uppdaterad kultur och en transparens som kan säkerställa att hästsporten har det nödvändiga stödet och förståelsen från den värld vi är en del av.   

I januari meddelade Ulf Helgstrand att han, efter 21 år på posten, lämnar sitt uppdrag som ordförande för förbundet. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden