Fälttävlan
25 februari 15:05
Ridsportplus

Därför är Ludwig Svennerstål inte kvar i svenska landslaget

InternationelltHan har representerat Sverige på åtta internationella seniormästerskap sedan 2012. Men nu har han inte plats i någon av landslagstrupperna. I den här intervjun berättar Englandsbaserade Ludwig Svennerstål varför och om sina framtidsplaner.

Därför är Ludwig Svennerstål inte kvar i svenska landslaget
Ludwig Svennerstål. Foto: FEI

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När förbundskapten Fredrik Bergendorff presenterade de svenska landslagstrupperna i fälttävlan för 2022 fanns Ludwig Svennerstål med i spetstruppen.

OS i Paris 2024 är mitt mål och nu håller jag på att leta hästar som jag kan jobba mot det målet tillsammans med. Ludwig Svennerstål.

Några månader senare är den Englandsbaserade 31-åringen bortplockad, och återfinns inte bland det totalt 20 ryttare som är listade i spetstrupp, Nations Cup-trupp och utmanartruppen.

– Den enkla förklaringen är att jag inte har någon häst till VM i år, säger Ludwig Svennerstål som sedan 2012 har ridit tre OS, ett VM och fyra EM och ingått i det svenska medaljlaget på EM tre gånger.

Kanske Badminton

Han har genom åren ständigt plockat upp mästerskapshästar och flytten av OS i Tokyo från 2020 till 2021 rubbade upplägget något. Den häst han red på OS i Tokyo, Balham Mist (SHBGB val f 2007 e Mill Law-Rock King, uppf K L Jarvey, äg Andrew Ayres och Svennerstål Eventing AB) och avbröt med efter dressyrmomentet finns kvar i stallet.
– Han mår bra men jag och hästägaren har inte riktigt bestämt hur vi ska göra med honom i år. Han ska inte gå VM, men kanske att det kan bli Badminton, säger Ludwig Svennerstål.

18-årige El Kazir, som ingick i det svenska bronslaget på EM 2019 är pensionerad och VM-hästen från 2018, Stinger, rids numera av svenska ungdomsryttaren Wilma Nyhlén.

– Jag fortsätter egentligen som jag alltid har gjort med att jobba mot ett OS och sedan ta det lite lugnt efter det. OS i Paris 2024 är mitt mål och nu håller jag på att leta hästar som jag kan jobba mot det målet tillsammans med, säger Ludwig Svennerstål som inte saknar hästar på de lite lägre nivåerna.

Säsongen börjar i april

Ludwig Svennerstål planerar att starta årets tävlingssäsong i England i början av april med en nationell tävling, men han räknar med att tävla en del internationellt under året, kanske även unghäst-VM.

Snart får han hem en 7-åring som har gått tvåstjärnigt och i april planerar han en resa till Sverige för att leta häst.

– Jag hoppas jag kan få tag på någon eller några svenska hästar, det vore roligt, säger Ludwig Svennerstål.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden