Dressyr
14 mars 2020 18:04

De vann säsongspremiären av LFC

NationelltPå lördagen reds säsongens första kval av Lövsta Future Challenge Dressage på Strömsholms nationella tävlingar. Bland de unga ryttarna blev det dubbelseger för en av förhandsfavoriterna.

De vann säsongspremiären av LFC
Emma Jönsson tar ledningen i Lövsta Future Challenge Dressage U25 efter årets första kval. Foto: Roland Thunholm

I klassen för unga hästar kom åtta ekipage till start och allra bäst gick det för Hogsta dressyrryttares Emilie Nyreröd med Floppy Disc (SWB val f 2009 e Florencio I-Blue Hors Don Romantic, uppf Wilhelm Schwierking. äg Susanne Nyreröd).

– Det var jätteroligt i dag. Floppy Disc har känts väldigt bra under hela vinterträningen men eftersom han har rätt mycket nerv gäller det att få till det på banan med och det tyckte jag vi fick, säger Emilie Nyreröd i ett pressmeddelande.

Ekipaget slutade på 71,226 procent efter ett jämnt program och vann närmast före Sofie Lexner/Danny Black med 70,588 procent.

Resultat, unga hästar

Equestrian Sport
Emilie Nyreröd och Floppy Disc på väg mot seger. ArkivFoto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Emilie Nyreröd och Floppy Disc. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Emma Jönsson hade en bra dag på jobbet. Foto: Roland Thnholm

I klassen för U25-ekipage var det tio ekipage på startlistan. Här blev det dubbelseger för Särö Ryttarförenings Emma Jönsson som blev både etta och tvåa.

Vinnarhästen var Donizetti 39 (HANN val f 2008 e Don Frederico-Lauries Crusador xx, uppf Adolf Baachmann, äg Emma Packendorff) med 70,49 procent. Hon blev tvåa med Gerion på 70,147 procent.

– Jag har haft Gerion i drygt ett år och han är min framtidsstjärna. Det är första året som jag tävlar de här klasserna med honom och jag ser fram emot att se honom utvecklas vidare, säger Emma Jönsson i ett pressmeddelandet.

Lina Dolk/Languedoc med 67,451 procent tog hand om tredjeplatsen.

Resultat, U25-ryttare

Båda kvalen reds i Intermédiaire II.

Nästa kval rids den 18 april på Lidköpings Ridklubb.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden