Debatt
9 november 2020 07:57

Debattören: ”Var är svaren?”

ReaktionRidsportprofilen och debattören Kenth Wasserman är inte nöjd med svaren på hans tidigare debattartikel från Svenska Ridsportförbundet. "Ert svar är väldigt svävande," skriver han bland annat i det här nya debattinlägget.

Debattören: ”Var är svaren?”
Debatten om SvRF:s agerande fortsätter och nu ger förbundet svar på debattörens senaste frågor. Foto: Istock

Jag är jätteglad för att ni bemödat er att försöka svara/kommentera mitt inlägg ”Förbundet – en organisation att vara stolt över”. Tack för det!

När det gäller överdomaren i Helsingborg och dennes agerande kan jag ju, som ni, tycka att vi kan låta disciplinnämnden göra en bedömning. Min erfarenhet av ärenden i disciplinnämnden riktade mot förbundets tjänstemän och funktionärer ger dock inte mycket hopp om åtgärd mot domaren eller kanske framförallt kompensation till utövaren. Men förhoppningsvis har denna debatt ändå gjort nytta så tillvida att domare framöver använder sitt sunda förnuft och sin empati, i första hand, vid kommande beslut på tävlingsplatser runt om i landet. Låt oss därför avvakta disciplinnämndens tankar och beslut.

Men när det gäller Jonas Holmberg är ert svar väldigt svävande och er text berättar en massa som jag, vad jag vet, inte efterfrågat. Det är en uppstapling av många fina och vackra ord och fraser. Dessa hade varit gångbara i alla organisationer i hela landet, men det säger ingenting om de frågor som jag, Jonas Holmberg själv och många andra vill ha svar på.

I det förra inlägget var jag dessutom lite försiktig med att ställa frågor kring hur representanter ur tävlingssektionens arbetsgrupp kunde ta ett eget beslut, enligt uppgift utan förankring i Tävlingssektionen. Sedan jag skrev artikeln har jag dessutom blivit kontaktad av personer som ni, förbundet, hanterat på liknande sätt som Jonas.

Dessa, samt en uppsjö av frågor kring ”värdegrunden” väljer jag dock att avvakta med och kanske rent av förväntar mig en direkt kontakt från förbundets sida – det är just nu bättre att föra denna diskussion utanför offentlighetens ljus.

Men avslutningsvis ställer jag följande enkla och raka frågor och ser fram emot lika raka svar. Vad har Jonas Holmberg gjort som föranleder entledigandet? Hade Tävlingssektionens arbetsgrupp mandat från Tävlingssektionen att fatta beslut om att entlediga Jonas Holmberg? Har arbetsgruppen vilselett och ljugit för hoppkommittén och om, hur kommer förbundet att agera?

Se detta som en möjlighet för er att berätta för gemene man vad man får, eller inte får, göra som representant för Svenska Ridsportförbundet. Samtidigt tvingas ni ju också precisera vad ”värdegrunden” är fylld av och det kan ju inte vara fel. Jonas Holmberg har, för övrigt, medgivit att all information gällande hans arbete inom HK och BB-nämnden samt de omständigheter som gjort att han entledigats förs i offentlig debatt.

Kenth Wasserman

Detta är en åsiktstext och inte en redaktionellt utformad text. Åsikterna är skribentens egna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden