Sportnytt
27 mars 2019 20:25

Dressyren på Elmia får ny ledning

ElmiaEn internationell Grand Prix-ryttare, en utbildare tillika tävlingsledare, och en dressyrryttare och influencer.
De tre ska hålla i dressyrdelen på Jönköping Horse Show.

Dressyren på Elmia får ny ledning
Charlotte Esping och Ciwi från SM i dressyr 2017. Nu blir hon tävlingsledare på Elmia. Foto: Roland Thunholm

Det blir Charlotte Esping, dressyrryttare med internationella meriter upp till Grand Prix, som går in i rollen som tävlingsledare i dressyr vid Jönköping Horse Show på Elmia i höst.
Hon backas upp av Emelie Brolin och Carl Hedin, dressyrryttare och hästutbildare.

– Jag blev jätteglad när jag fick frågan om att tävlingsleda dressyren på Jönköping Horse Show. Elmia och Jönköping är en jättefin tävlingsplats och det är roligt att vi kan arrangera en så fin tävling i det här området. Vi hoppas att publiken kommer att få se flera nordiska stjärnor och unghästar av toppklass, säger Charlotte Esping i ett pressmeddelande från arrangören.

Vid sin sida har hon Emelie Brolin och Carl Hedin, som är mycket aktiva unghästutbildare och är väl insatta i hur sporten utvecklas. Emelie Brolin är dessutom, sedan ett år tillbaka, Falsterbo Horse Shows tävlingsledare i dressyr och hon lägger stor vikt vid en fortsatt dressyrsatsning under Jönköping Horse Show.

– Det känns som en ultimat trio. Tillsammans vill föra dressyrsporten framåt i Sverige och Jönköping Horse Show blir en självklar och viktig del som central mötesplats för hela ridsportsverige. säger Emelie Brolin.

Ett mål i år är att få fler skandinaviska deltagare, och framgångsrika unghästar från de nordiska grannländerna kommer att bjudas in. Under de fem tävlingsdagarna i vecka 44 blir det klasser för unga hästar från 4 till 7 år, liksom för ponnyer och för landets bästa Grand Prix ryttare. Propositioner och anmälan publiceras under vecka 13.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden