Hoppning
31 oktober 2017 09:24

Drygt två månader efter EM-skadan – Philippaerts tillbaka

EM i Göteborg blev en trist historia för Olivier Philippaerts. Lite drygt två månader efter skadan som han fick på träningen på Ullevi är han tillbaka och det blev seger direkt.

Drygt två månader efter EM-skadan – Philippaerts tillbaka
EM-skadan och rehab höll Olivier Philippaerts borta från banan i drygt två månader. Foto: Lottapictures

Det var när Olivier Philippaerts försökte hålla i H&M Legend of Love efter att han fallit av vid vattnet under träningen i Göteborg som han drog han axeln ur led. Det ledde till operation och efterföljande rehab.
”Jag ska inte pressa mig själv, men målet är att tävla igen i slutet av oktober. Jag är bara 24 år och har hela karriären framför mig. Det är därför jag vill behandla min skada rätt nu och sedan komma tillbaka” sa Olivier i ett pressmeddelande där han berättade om operationen.

Sett till resultaten verkar det hela ha gått precis som önskat – i helgen tävlade Olivier Philippaerts igen och det blev seger i en tvåstjärnig GP på 1,45 i Opglabbeek. Segerhästen var H&M Ikker och ekipaget slog drygt 90 konkurrenter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden