Nyheter
20 februari 2019 12:43

Dubbelt SWB i topp på FEI-ranking

TopphästarDet har aldrig hänt förut, men nu är det verklighet. Två SWB-hästar toppar FEI:s ranking av ekipage i hoppning. Allra flest poäng tog Hansson WL, medan Albfuehren’s Bianca ligger tätt efter.

Dubbelt SWB i topp på FEI-ranking
Peder Fredricson och Hansson WL på väg mot en tredjeplats i 1.55-hoppningen på Friends i fjol. Foto: Roland Thunholm

Det handlar om den sammanlagda rankingen av ekipage under 2018, och på plats nummer ett ligger Peder Fredricson och Hansson WL (SWB val f 2008 e Hip Hop u Indra WL ue Iowa, uppf Walltorps Lantbruks AB, äg Astrid Ohlin & Måsel AB).

Ekipaget red tillsammans ihop 1 920 rankingpoäng under 2018. I juni tog Peder och Hansson WL sin första 1.60-seger i samband med GCT i Cannes. Efter en framgångsrik höst avslutade de säsongen med en fin insats på finalen av Global Champions Tour i Prag.
Under fjolåret stod det också klart att Hansson WL blir kvar hos Peder, tack vare att Astrid Ohlin grep in och köpte in sig i hästen.

Tvåa på FEI:s ekipagelista, med 1 770 poäng, återfinns Sverigefödda SWB-stoet Albfuehren’s Bianca (f 2006 e Balou du Rouet u Coco ue Cardento, uppf Skattagård AB äg Hofgut Albführen)

Bianca tävlas av Steve Guerdat, Schweiz, och har haft otaliga framgångar. Ekipaget tog bland annat individuellt brons på VM i Tryon i september i fjol, och Bianca utsågs till årets häst i Schweiz förra året.
Här kan du läsa mer om Bianca och hennes uppfödare.

Helén Uddefors, vd för SWB, konstaterar att det aldrig tidigare har legat två SWB-hästar i topp på världsrankingen, vilket gör händelsen helt unik.
– Det är helt fantastiskt och ett otroligt styrkebesked. Jag är så glad och det visar verkligen att våra uppfödare satsat rätt, säger Helén Uddefors på SWB:s hemsida.

Här är FEI:s rankinglista över ekipage i hoppning 2018.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden