Hoppning
15 oktober 2021 14:27

Dubbla GCT-tävlingar i Slovakien – tre svenskar i startfältet

GCL/GCTGlobal Champions Tour fortsätter med dubbla tävlingshelger i slovakiska Samorin. Första rundan går fredag kväll och tre svenska ryttare är på plats. En tidigare OS-aspirant debuterar som expertkommentator. Hitta länk till direktsändningen här.

Dubbla GCT-tävlingar i Slovakien – tre svenskar i startfältet
Evelina Tovek rider Winnetou de la Hamente Z i Samorin (arkivbild). Foto: Stefano Grasso/Mario Grassia

Världens främsta hoppryttare ska återigen göra upp i Global Champions League och Global Champions Tour. Tävlingarna hålls i slovakiska Samorin två helger i rad. Första rundan i Global Champions League går fredag kväll med Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek i startfältet.

Valkenswaard United leder just nu ligan. I laget ingår Peder Fredricson, Edwina Tops-Alexander och Gilles Thomas. Individuellt ligger Peder Fredricson på fjärde plats. Henrik von Eckermann och Evelina Tovek rider i Scandinavian Vikings tillsammans med Jessica Springsteen.

Andra omgången går på lördagen och därefter gör de kvalade ryttarna upp i prestigefyllda Global Champions Tour Grand Prix. Expressen lanserade nyligen en ridsportsatsning där man bland annat sänder direkt från Global Champions Tour-tävlingarna.

Niklas Jonsson, mångårig landslagsryttare, tränare och hoppkommitténs ordförande, är Expressens expertkommentator.
– Det är en ny roll för mig som jag inte är van vid. Men jag gillar utmaningar och hoppas kunna bidra med min kunskap, säger Niklas Jonsson.

Han får sällskap av Julia Navrén, som tidigare har arbetat som beridare.
– Jag ser jättemycket framemot att få följa Global Champions League och Global Champions Tour på ett lite annorlunda sätt. Jag brukar följa det som tittare och att nu få kommentera är lite av en dröm som går i uppfyllelse, att få förena mina två största intressen i livet, journalistiken och ridsporten, säger Julia Navrén som tidigare även jobbat på Expressen.

Preliminärt tidsschema

Fredag 15 oktober
18.30 – Global Champions League, första omgången

Lördag 16 oktober
15.30 – Global Champions League, andra omgången
19.10 – Global Champions Tour Grand Prix

Start och resultatlistor.
Arrangörens hemsida.
Expressen Premium sänder – länk till fredagens sändning.
Discovery+ sänder.

Tävlingarna fortsätter i Samorin även nästa helg 21-23 oktober med samma upplägg.

Den stora finalen avgörs i Prag 18-21 november och dit är Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson redan kvalificerade. Fler svenskar kan tillkomma.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden