Sportnytt
21 januari 2021 06:20

Dutch Masters kör bakom stängda dörrar

StortävlingDutch Masters avbröts med svenskar på plats i ’s-Hertogenbosch förra året. Nu laddar den holländska stortävlingen om för tävlingar i mars – dock helt utan publik. "Det är viktigt att topptävlingarna kan arrangeras igen", säger ordförande Anky van Grunsven.

Dutch Masters kör bakom stängda dörrar
Publikfritt och i en anpassad version är receptet för årets upplaga av Dutch Masters. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: FEI

Chockbeskedet om att Dutch Masters skulle ställas in med omedelbar verkan kom när tävlingarna redan var igång i mars förra året. Skälet var det nyinförda holländska förbudet mot folksamlingar med mer än 100 personer i pandemins ”början”. I och med det holländska regeringsbeslutet om att dra igång toppsporten laddar tävlingsorganisationen för att genomföra årets upplaga av Dutch Masters till fullo.

– Det är viktigt att topptävlingarna kan arrangeras igen. Det gör det möjligt för de holländska landslagsryttarna att förbereda sig för kommande OS och paralympics. För ridsporten är det särskilt viktigt med tanke på att det inte bara är ryttaren utan även hästen som måste komma i toppform, säger Anky van Grunsven, ordförande i tävlingsorganisationen bakom Dutch Masters, på tävlingens hemsida.

Tävlingen äger rum 12-14 mars men med anledning av rådande pandemisituation kommer den att avlöpa bakom stängda dörrar, det vill säga utan publik. Dutch Masters kommer dock att livesändas via en rad olika kanaler, meddelar tävlingsorganisationen.

Programmet kommer inom kort att publiceras online.

Dressyrryttaren Natalie Oldfors skulle precis sadla Mickey M inför världscupklassen på Dutch Masters i mars förra året när beskedet plötsligt kom att tävlingen i ´s-Hertogenbosch skulle avbrytas. Läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden