Sportnytt
12 mars 2020 19:15

Natalie Oldfors: ”Det är som det är”

SnopetDressyrryttaren Natalie Oldfors skulle precis sadla Mickey M inför dagens världscupklass när beskedet plötsligt kom att tävlingen i ´s-Hertogenbosch i Nederländerna ställs in. Beskedet känns tråkigt, men inte oväntat, säger hon i bilen på väg tillbaka till Sverige.

Natalie Oldfors: ”Det är som det är”
Natalie Oldfors och de andra svenskarna på plats i Brabanthallen fick packa ihop och bege sig hemåt när världscuptävlingarna ställdes in på torsdagseftermiddagen. Foto: Privat

Arrangören har det senaste dygnet kommit med olika besked kring tävlingens genomförande. Först skulle den ridas med begränsad publik på läktarna, efter nya direktiv från myndigheterna ändrade de sig och stängde publiken ute helt och hållet.

På väg mot framridningen

På torsdagseftermiddagen, precis när Natalie Oldfors knoppat klart Mickey M (SWB val f -06 e Metall-Bonaparte) och var i full färd med att sadla inför dagens start i världscupens inledande Grand Prix-klass, plingade det till i telefonen.

– Det var arrangören som kallade alla ryttare och groomar till stallkontoret. Väl där fick vi beskedet att myndigheternas senaste beslut om max hundra personer i samma lokal innebär att tävlingarna måste ställas in, berättar Natalie Oldfors som just nu sitter i bilen på väg hem till Sverige igen.

Förstående

Särskilt förvånande var nu inte beskedet. Sedan Natalie Oldfors och de övriga svenska dressyrekipagen installerade sig tidigare i veckan har upplägget ändrats flera gånger.

– Det har känts väldigt tomt här inne då det bara varit ryttare, hästskötare och de allra närmaste anhöriga på plats. Men tillsammans med funktionärer, domare och övriga personal är det orimligt att komma under 100 personer så det fanns inga alternativ att fortsätta efter dagens besked, det förstod alla, säger hon.
–  Alla är självklart förstående, men det är klart att det är tråkigt. Hästen känns fantastiskt fin, vi har satsat mot Las Vegas och nu vet vi ju inte alls hur det blir då detta var sista kvaltävlingen. Holländarna tror att allt blir inställt med tanke på att Trump stängt USA, säger Oldfors som ändå känner en smula hopp.

– Ja, det är som det är. Man får tänka att alla erfarenheter gör oss lite rikare. Jag tar med mig känslan av hur Mickey känts på träningarna där nere, han har varit helt fantastisk, säger hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden