Sportnytt
21 februari 2020 06:20

Håll koll – fredag i Scandinavium

GHS 2020Stortävlingarna i Scandinavium går in på sin tredje dag – och den går i dressyrens tecken. Förutom klasser för unga hästar och ryttare är det dags för världscupens inledande klasser i både dressyr och hoppning. Här finns allt du behöver för att hålla koll på hästfesten.

Håll koll – fredag i Scandinavium
Scandinavium i Göteborg. Foto: Got Event

Fredagen är uppdelad i ett dagpass och ett kvällspass.

Dagens sportsliga höjdpunkter är första delen av världscupen i både dressyr och hoppning.

Dagens program

SWB Trophy, dressyr fem-, sex- och sjuåringar
Efter kval under Breeders Trophy är det dags för Sveriges bästa fem, sex och sjuåriga SWB-hästar att ställas mot de bästa i sin årgång. De gör FEI:s dressyrprogram för respektive ålderskategori.

Lövsta Future Challenge International Dressage U25 kür
Detta är en nyhet för året där svenska U25-talanger möter internationella U25-ryttare. Deras första klass gick på onsdagen.

Clinic med Christoph Hess – fokus den unga dressyrhästen
Clinicen med med legendaren Christoph Hess har fokus på den unga hästens form i de olika utbildningsstadierna. Carl Hedin och Angelica Byström rider.

Världscupen i dressyr, Grand Prix
Första omgången av helgens världscup i dressyr är som alltid en Grand Prix. Sverige representeras av Jeanna Högberg, Paulinda Friberg, Sandra Dahlin och Natalie Oldfors.

Kvällens program

Världscupen i hoppning, första kvalet
I världscupens första kval rider ryttarna på tid och startordningen för söndagens världscupklass avgörs. Ta chansen att få se världens bästa hästar och ryttare göra upp om prispengar och placering. Hoppningens startfält.

Internationell hoppklass, 1.45 tidshoppning
En internationell hoppning med V5-spel där ekipagen delas in i fem olika grupper, heat, och det gäller att vara felfri och snabbast i mål för att vinna sitt heat. Varje heatsegrare samt de tio bästa utöver heatsegrarna går vidare till en Winning Round på lördag eftermiddag.

SVT2 sänder internationell hoppning med start 18.00.

SVT Play sänder världscupens dressyr med start 13.25

Start- och resultatlistor

Program

Arrangörens webbplats

Samtliga ryttare och hästar till GHS

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden