Sportnytt
13 februari 2020 14:52

Startfältet klart till GHS

GHS 2020Tiden för sista anmälan till Gothenburg Horse Show har gått ut, vilket gör att startfältet till nästa veckas hästfest börjar ta form. I hoppningens världscup rider bland andra världstrean Daniel Deusser, och i dressyrens högsta klasser är det Cathrine Dufour som får bära favoritskapet.

Startfältet klart till GHS
Daniel Deusser och Cathrine Dufour är två av toppryttarna som kommer till GHS. Foto: Stefano Grasso/GCL och Roland Thunholm

46 ryttare är anmälda till de internationella, femstjärniga hoppklasserna. Vilka hästar ryttarna tar med sig är ännu inte helt klart, men det blir en hel del toppnamn som kommer att rida inför publiken i Scandinavium.

 

Världstrean, tyske Daniel Deusser, är den som är högst rankad i hoppningens startfält. Han får bland annat sällskap av landsmannen Marcus Ehning och fälttävlansvärldens okrönte kung, Michael Jung, som gjort flera starter i hoppningens världscup under säsongen.
Frankrikes Kevin Staut finns med i listan, precis som Irlands Denis Lynch och Hollands Harrie Smolders.

Dufour ankare i världscupdressyren

På dressyrsidan är det danska Cathrine Dufour som nog får stå ut med att vara favorittippad, med sin gentleman Atterupgaards Cassidy. De fem svenska ryttarna får även sällskap av bland andra brittiska Charlotte Fry och tyske Benjamin Werndl i det 15 ekipage stora startfältet.

Samtliga ryttare till GHS

Program för Gothenburg Horse Show 19-23 februari

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden