Hoppning
10 januari 06:20

Ebba Kewenter fyller 18 – vill bli bäst i världen

FramtidsdrömmarHon satsar på detaljerna, men hinner inte riktigt med i den grad hon vill på grund av skolan. En sak är säker – efter gymnasiet ska Ebba Kewenter satsa allt på ridningen.

Ebba Kewenter fyller 18 – vill bli bäst i världen
Ebba Kewenter. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

I dag, den tionde januari, blir Ebba Kewenter 18 år. Det uppmärksammas i tidningen Norra Halland. Just nu går den talangfulla hoppryttaren andra året på gymnasiet, och kan inte riktigt ge ridningen och hästarna all den tid hon skulle vilja.
– När skolan är färdig kan jag se ridningen som ett jobb på ett annat sätt. Nu gör jag det bara på fritiden men jag vill verkligen ge det en ärlig chans under några år och se hur långt det bär mig, säger Ebba Kewenter till Norra Halland.

Ebbak
Ebba Kewenter och hennes tränare Ragnar Bengtsson efter prisceremonin för lagsilvret i Nordisk-Baltiska mästerskapen i somras. Foto: Privat

Drivkraften kommer från viljan att vinna, och drömmen är att bli bäst i världen.
– Hade det inte varit för tävlingarna hade jag inte hållit på med det här på samma sätt. Sedan älskar jag hästar och det är fantastiska djur, men det är tävlingarna som driver mig.

Ebba Kewenter tävlar som junior under 2022.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden