Sport
23 februari 2018 17:25

EM-arrangörens lagbrott kan kosta över halv miljon

EfterspelKonkurrensverket vill att Got Event, som arrangerade EM i Göteborg 2017, ska betala en upphandlingsskadeavgift på 550 000 kronor. Detta då upphandlingen av underlaget till EM-arenorna bröt mot Lagen om offentlig upphandling (LOU).

EM-arrangörens lagbrott kan kosta över halv miljon
Det är hanteringen av upphandlingen av underlaget till EM-arenorna som ar bakgrunden till straffavgiften för EM-arrangören. Foto: Roland Thunholm

Det handlar om upphandlingen av den inhyrda fibersanden som var tävlingsunderlaget. Ridsport har tidigare berättat om turerna och att EM-arrangörerna valde att gå vidare med upphandlingen, väl medveten om att det kunde leda till till att en upphandlingsskadeavgift skulle få betalas. Alternativet var att ställa in hela mästerskapet och det bedömdes att detta skulle innebära en ännu större skada.
– Vi ser oerhört allvarligt på situationen och har redan påbörjat ett internt arbete för att stärka den interna upphandlingsfunktionen, säger Got Events vd Lotta Nibell i ett pressmeddelande.

Summan som Konkurrensverket vill att Got Event ska betala är redan avsatta inom EM-projektet och får ingen ytterligare påverkan på underskottet som hittills beräknas till minus 55 miljoner kronor.

Det är förvaltningsrätten som beslutar om upphandlingsskadeavgift och det är dit Konkurrensverket har lämnat in sitt yrkande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-