Körning
28 november 2022 09:17

”En vinnare som hatar att förlora”

SIHS 2022Oddsen på att världsettan Boyd Exell skulle ta hem världscupkörningen i Friends Arena var låga - han har toppat i Stockholm de senaste sex gångerna fyrspannskuskarna har kört om världscuppoäng.

”En vinnare som hatar att förlora”
Boyd Exell på väg mot ännu en seger i Friends Arena. Foto: Roland Thunholm

Boyd Exell, Australien, tog i helgen sin fjärde världscupvinst för i år – av fyra möjliga. Under lördagskvällen fick han återigen kliva högst upp på prispallen under Sweden International Horse Show.

– De satte press allihop men inför omkörningen kände jag att jag hade mycket kvar i tanken. En fantastisk kväll med en publik som var otrolig, sa Exell under presskonferensen.

Han toppade även i fredagens uppvärmning, och när det var skarpt läge så blev det omkörning mot Ijsbrand Chardon och Michael Brauchle. Men Boyd Exell var klart snabbast.

För hemmahoppet Fredrik Persson, som fått ett wild card till SIHS, blev det en sjätte- och sistaplats i båda klasserna. Svensken var mer nöjd med lördagens körning.

– Allt var bättre idag. Hästarna var mer samspelta, de visste vad de kom in till och självförtroendet var större och vi hade gjort lite justeringar på tömmar och bett. Det finns mycket jag tar med mig här ifrån, sa Persson till Ridsportförbundet efter världscupklassen, och kallade tävlingen för vinterns höjdpunkt.

Fredrik Persson 2 221126 Rt
Fredrik Persson och hans spann. Foto: Roland Thunholm

Om segraren Boyd Exell hade Persson bara gott att säga.
– Han är nummer ett i världen, en vinnare som hatar att förlora och som hela tiden hittar bra hästar, har alltid ett komplett spann. Också någon som man kan diskutera med när man behöver, menar Fredrik Persson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden