Sverige
2 juli 2020 08:55

Ericas hjälte upphittad: ”Härligt med människor som agerar”

VardagshjälteEfter att stoet Amber slitit sig vid lastning efter en terrängträning och gett sig ut på vägen vid Runsten utanför Stockholm, kunde ägaren Erica Skoglund till slut lugnas av att stoet hittats och fångats in av en man som kom körande. Nu har mannen hittats. "Han är verkligen en hjälte", säger Erica.

Ericas hjälte upphittad: ”Härligt med människor som agerar”
Så här såg Amber ut strax före hon fångades in - nu har hjälten som följde efter stoet hittats. Foto: Privat

När Amber slet sig sprang hon ut på väg 257 i närheten av Runsten, där mannen kom körande. Han har berättat att Amber kom emot honom på vägen i trav, men svängde sedan ner på en grusväg. Mannen körde efter stoet, som fortsatte in på en tomt, och efter att ha stannat bilen och sprungit efter henne lyckades mannen få tag i Amber. Med hjälp av paret som bodde i huset på tomten – och en bogserlina – kunde de hålla kvar stoet i väntan på att personal från Runsten kom och hämtade henne.

Efter att ha efterlyst mannen på Facebook utan framgång, hittades till slut Erica Skoglunds hjälte med hjälp av paret i huset där Amber fångades in.
– De berättade att de trodde att han bodde på en specifik adress i Grödinge. Jag googlade på adressen och såg tre personer som matchade åldersmässigt, och hittade mobilnumret till en av dessa. Jag skrev ett meddelande till honom men han svarade att det inte var han. Då frågade jag om han kunde kolla om det fanns en kille i området som körde runt i en svart cab. Han hörde av sig och meddelade att han trodde han visste vem det kunde vara och gav mig ett mobilnummer som jag skulle testa. Mycket riktigt var det den personen, berättar Erica.

En hjälte

Erica säger att hon verkligen tycker att mannen förtjänar att lyftas som en hjälte.
– Det är härligt att det finns människor som agerar, konstaterar hon.

Hon har tackat mannen för hans insats med blommor och choklad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden