Världen
20 januari 2020 13:32

Evidensia skickar veterinärhjälp till Australien

VeterinärhjälpUppropet gick ut internt i fredags om att delta i hjälparbetet med brandskadade djur i Australien. Redan nu har ett flertal svenska veterinärer och djursjukskötare anmält intresse – och i februari skickar Evidensia sitt första team till brandkatastrofen.

Evidensia skickar veterinärhjälp till Australien
Nästan en halv miljard djur befaras enligt uppgift ha dött i de svåra bränderna i Australien. Foto: Equestrian Fire Relief Australia

IVC Evidensia, som är Europas största veterinärvårdkedja där svenska Evidensia Djursjukvård ingår, har beslutat att finansiera ett team med veterinärer och djursjukskötare som arbetar i Australien i minst fyra veckor åt gången.

Uppropet gick ut internt i fredags i samtliga 11 länder där IVC Evidensia bedriver klinikverksamhet och gensvaret har inte låtit vänta på sig. I Sverige är det redan ett flertal veterinärer och djursjukskötare som har anmält intresse för att åka, berättar Cecilia Hermansson på Evidensia för Ridsport.

Urvalsprocessen sker i samråd med företagets australiska kontakter och är ännu i sin linda, men ambitionen är att skicka ett första team till Australien i februari.

Sommaren i det svårt brandhärjade landet fortsätter i ytterligare fyra månader och med värmen och torkan väntas ytterligare bränder. Insatsen är därför planerad att fortlöpa till slutet av 2020, där teamen avlöser varandra med en månads mellanrum.

– Vår uppgift och vardag består av att ta hand om och ge djuren den vård de behöver. När en sådan här katastrof inträffar kan vi inte bara stå och titta på, bara för att det händer på andra sidan jorden, säger Johan Wiklund, vd för Evidensia Sverige, i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden