Ridsport Play
10 maj 2020 18:24
Ridsportplus

Familjen Bacoccoli om livet i Italien efter karantänen

CoronasmittanFamiljen Bacoccoli i Italien har suttit i karantän i två månader tillsammans med sina fyra hästar, hundar och höns. I den här filmade intervjun berättar pappa Tomas Bacoccoli om lärdomar av karantänen och vad som händer nu när landet öppnar upp stegvis.

Familjen Bacoccoli om livet i Italien efter karantänen
Tomas Bacoccoli och Elisa Bacoccoli med sin häst Corona i Italien. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tomas Bacoccoli och hans fru Elin levde ett hektiskt liv i Stockholm med jobb inom medie- respektive finansbranschen tills för sex år sedan.

Då flyttade paret till Tomas Bacoccolis familjegård i Umbrien, strax norr om Rom, tillsammans med sina tre barn. Där driver de en häst- och olivgård samtidigt som två av barnen rider och mellanpojken spelar fotboll.

I mars berättade Tomas Bacoccoli om hur de sattes i karantän då Italien är ett av de länder som har drabbats hårdast av coronapandemin. Men nu lättar restriktionerna igen, i allafall stegvis.

Img_20191021_084137_677
Utsikt från familjen Baccolis hus i mellersta Italien. Foto: Privat
Img_20190608_084322_232
En av familjens hästar utanför den lilla medeltida kyrkobyggnaden som är en del av familjens hus. Foto: Privat
Rafael-i-hagen
Rafael Bacoccoli bland hästarna i hagen på familjens gård. Foto: Privat

Barnen har haft undervisning online under den här perioden, men har också hjälpt till mycket med skötsel av hästarna.
– Det har gått väldigt bra, bättre än väntat. Jag har mer positiva än negativa upplevelser av den här tiden, säger Tomas Bacoccoli.

Tomas Bacoccoli berättar också att han uppskattar karantänen som en välkommen paus, att han har tagit det lugnare, lagat mycket mat och lärt känna sina djur bättre.
– Man har anpassat sig och sänkt kraven. Vi är också lyckligt lottade som bor nära naturen. Det finns ju de som har suttit instängda i sina lägenheter, säger han bland annat i filmen nedan.

Tomas Bacoccoli hoppas att det ska komma igång regionala tävlingar i Italien så småningom men han tror inte på nationella tävlingar i Italien under 2020.
– Man får ta en dag i taget. Jag är ganska imponerad över det tålamod som har funnits i Italien. Det är en otrolig respekt och folk följer reglerna, säger han bland annat i filmen nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden