Världen
31 juli 2019 11:23

Familjen Rothenberger stämmer veterinärer på storbelopp

BehandlingTyska dressyrfamiljen Rothenberger stämmer veterinärer på över 80 miljoner kronor. Familjen menar att deras stjärna Cosmo har felbehandlats.

Familjen Rothenberger stämmer veterinärer på storbelopp
Cosmo och Sönke Rothenberger vid EM i Göteborg 2017. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Det var Dressagenews som var först med att berätta om stämningen som alltså gäller världsstjärnan Cosmo (KWPN val f 2007 e Van Gogh-Fruhling, uppf S. Serrarens, äg Rothenberger im gestüt Erlenhof GmbH och Ralph Westhoff).

Enligt Dressagenews stämmer valackens ägare veterinärer som har behandlat valacken med olika mediciner som används för led- och ligamentsproblem. Ägarna menar att dessa behandlingar har gett Cosmo problem med njurarna och därmed har minskat dressyrstjärnans värde.

Stämningsansökan var inlämnad före den stora branden hos familjen Rothenberger.

Hur stämningen påverkar en eventuell EM-start för Cosmo och Sönke Rothenberger är oklart, likaså om de många behandlingarna har rapporterats till tyska förbundet på det sätt som krävs för hästar som representerar Tyskland på mästerskap.

Cosmo och Sönke Rothenberger ingick i de tyska guldlagen på VM 2018, EM 2017 och OS 2016.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden