Dressyr
27 april 2019 13:35

Sönke Rothenberger och Cosmo vann i comebacken

HagenEkipaget har inte tävlat sedan VM förra året, och för två månader sedan var de med om den fruktansvärda stallbranden. Nu har Sönke Rothenberger gjort comeback med Cosmo, och det blev seger direkt i första starten.

Sönke Rothenberger och Cosmo vann i comebacken
Sönke Rothenberger och Cosmo gjorde suverän comeback på tävlingsbanan (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

Vid det stora mettinget Horses & Dreams i Hagen, Tyskland, reds idag en fyrstjärnig Grand Prix som var en kvalklass till Grand Prix Special. Startfältet var stort med 27 startande ekipage – däribland tre svenska ryttare. Toppstriden blev dock tysk, med tre hemmaryttare i topp. Domarna var överens om att Sönke Rothenberger och och Cosmo (KWPN val f-07 e Van Gogh-Fruhling, uppf S Serrarens, Stramproy) var startfältets vinnare, och ekipaget blev det enda att rida på över 80 procent. Med 81,239 procent tog de hem segern och drygt 200 000 kronor i prispengar.

Det här var Sönkes första start med Cosmo sedan VM i Tryon, där ekipaget ingick i Tysklands guldlag och tog en individuell fjärdeplats. Sedan dess har familjen Rothenbergers anläggning drabbats av en stor brand, där fem hästar dog och Cosmo räddades av Sönke ur lågorna (läs mer här).
– Jag är så lycklig över att vi har möjligheten att vara här efter allt vi gått igenom med branden, skrev Sönke Rothenberger på sociala medier när han anlände till tävlingarna i Hagen.

Den 5 maj kommer Sönke Rothenberger till Sverige för en unik clinic i Enköping (läs mer här).

På andra plats i klassen placerade sig tyska dressyrdrottningen Isabell WerthEmilio med 79,326 procent, och på fjärde plats Jessica von Bredow-Werndl med Tsf Dalera BB med 77,391 procent.

180914_juliettramelspecialen_rolandthunholm
Juliette Ramel och Buriel K.H. blev bästa svenska ekipage i Grand Prix-klassen där de även satte personbästa (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Alla tre svenska ekipage placerade sig i klassen. Juliette Ramel tog fjärdeplatsen med Buriel K.H. på 76,783 procent, vilket är nytt personbästa för ekipaget, Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD kom sexa med 73,891 procent, och Minna Telde knep den tionde och sista placeringen med Isac på 71,587 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden