Sverige
16 mars 2014 20:48

Färgglatt på bantad mässa

När vi trodde att det inte kunde glittra mer. När vi inte trodde att nosgrimmorna kunde bli bredare. Då händer just det.

Färgglatt på bantad mässa
Catrine Doverholt har uppfunnit plaststaketet Y-system, som ska spara stolpar, eltråd, arbete och mark.

Ännu mer bling, ännu bredare nosgrimmor, ännu mer lack och pärlor sköljer över oss. Dessutom färg, kaskader av färg. Det var rena melodifestivalen i vissa montrar på årets Hästsportmässa i Upplands-Väsby. 

Kanske är blinget och färgen där för att dölja att det är tunt med uppfinningar? Men en riktigt fiffig sak kom Catrine Doverholt från Avesta med till mässan. Hon har uppfunnit plaststaketet Y-system, som sparar stolp och mark genom sin fiffiga delning upptill. Det vanliga är annars att stallägare sätter staketen med någon meters mellanrum, så att hästar som inte går tillsammans inte ska komma åt att nosa på varandra och eventuellt börja slåss och dra ner stängsel. Detta betyder fler stolpar, mer eltråd och mark som går till spillo, ibland hundratals kvadratmeter.

– Man sparar massor av jobb också. Hästarna kommer åt att beta kring stolparna så att man slipper gå med trimmer och klippa ner, säger hon.

Vi får se hur det går för Y-system, det kommer ut på marknaden i April. Annars filades det på sånt som det alltid filas på: sadelpaddar, benskydd, funktionsmaterial.

I övrigt var det en dämpad och lite mindre vårmässa i år. Många utställare som brukade vara med saknades och de som var där hade inte med sig lika mycket. 

– Den ligger lite för sent, sa en besökare. Det känns tunt i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-