Sverige
23 juni 11:15

Fick vänta sex timmar på veterinär – föl dog

VeterinärbristVeterinärbristen slår hårt mot hästar och hästägare runt om i landet. För Elrika Lövgren har det gått så långt att hon förlorat tre hästar, hästar som hon tror kunde räddats om veterinären kommit fram i tid. Hör henne berätta mer i en radiointervju.

Fick vänta sex timmar på veterinär – föl dog
Elrika Lövgren har förlorat tre hästar, som hon tror hade kunnat räddas om veterinären hunnit fram i tid. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Nyligen gick Distriktsveterinärerna ut och varnade för att det kommer att råda brist på veterinärer under sommaren, och att djurägare bör se över hur situationen ser ut där de bor. För Elrika Lövgren i Ekshärad har bristen på veterinärer redan orsakat stor sorg – hon har förlorat tre hästar som hon menar kunde ha räddats, den senaste var ett litet föl.

– Jag tror om veterinären hade varit här inom en eller två timmar, då fanns det ju en chans att rädda fölungen. Men den dog ju under tiden jag pratade med veterinären, berättar Elrika Lövgren för Sveriges Radio P4 Värmland.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden