Avelsnyheter
14 januari 2015 16:11

Figaro R till USA

Gränsbo Stuteri har sålt sin hingst Figaro R 1085 till USA. Hingsten med det fantastiska temperamentet har kommit fram till New York och står nu i karantän. Före jul godkändes Figaro R för avel i Hannoveranerförbundet.

Figaro R till USA
Figaro R under Gränsbos hingstvisning 2014 Kim C Lundin kim@witnet.se

Köpare till Figaro R 1085 (Hann f- 01 e Friendship-Feiner Stern, uppf Michael Schenk) är Brady Equestrian Center med Margo Brady. Ny adress för Figaro R blir Downer i delstaten Minnesota. Om namnet Brady Equestrian känns bekant så är det inte så konstigt. Stuteriet var hem åt Bernstein-sonen Bayron 885 född 1990 och uppfödd av Ester och Karl-Erik Jönsson som även fött upp Bernstein själv. Bayron själv dog hösten 2013 och Margo Brady har letat hingst ett tag.

Figaro R har 425 registrerade avkommor i Sverige där över 100 tävlar redan. Hans avelsvärde i dressyr ligger på 129 och före jul godkändes Figaro R för avel i Hannoveranerförbundet. Diskussionerna med Margo Brady började för flera månader sedan och affären blev klar ett bra tag före jul men då gick det inte att skeppa över Figaro för karantän.

– Hingstar står en månad i karantän i USA och alla helger gjorde att det först nu gick att få en vettig införsel. Det blir väldigt tomt, Figaro R hade ett underbart temperament och var den goaste hingst man kan tänka sig, berättar Ingmar Runesson från Stuteri Gränsbo, Figaros hem sedan mer än tio år.

Hingstar Online

Just nu 133 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar