Avelsnyheter
14 januari 2015 16:11

Figaro R till USA

Gränsbo Stuteri har sålt sin hingst Figaro R 1085 till USA. Hingsten med det fantastiska temperamentet har kommit fram till New York och står nu i karantän. Före jul godkändes Figaro R för avel i Hannoveranerförbundet.

Figaro R till USA
Figaro R under Gränsbos hingstvisning 2014 Kim C Lundin kim@witnet.se

Köpare till Figaro R 1085 (Hann f- 01 e Friendship-Feiner Stern, uppf Michael Schenk) är Brady Equestrian Center med Margo Brady. Ny adress för Figaro R blir Downer i delstaten Minnesota. Om namnet Brady Equestrian känns bekant så är det inte så konstigt. Stuteriet var hem åt Bernstein-sonen Bayron 885 född 1990 och uppfödd av Ester och Karl-Erik Jönsson som även fött upp Bernstein själv. Bayron själv dog hösten 2013 och Margo Brady har letat hingst ett tag.

Figaro R har 425 registrerade avkommor i Sverige där över 100 tävlar redan. Hans avelsvärde i dressyr ligger på 129 och före jul godkändes Figaro R för avel i Hannoveranerförbundet. Diskussionerna med Margo Brady började för flera månader sedan och affären blev klar ett bra tag före jul men då gick det inte att skeppa över Figaro för karantän.

– Hingstar står en månad i karantän i USA och alla helger gjorde att det först nu gick att få en vettig införsel. Det blir väldigt tomt, Figaro R hade ett underbart temperament och var den goaste hingst man kan tänka sig, berättar Ingmar Runesson från Stuteri Gränsbo, Figaros hem sedan mer än tio år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden