Avelsnyheter
28 april 2020 20:38

Flera riksutställningar ställs in

CoronasmittanBåde Svenska Welshponny & Cobföreningen och Svenska Connemarasällskapet har tagit beslut om att ställa in sina riksutställningar 2020. Hos Svenska New Forest-föreningen planerar man fortfarande för ett genomförande.

Flera riksutställningar ställs in
5-åriga Molstabergs Titania blev Best in Show vid SWF:s riksutställning 2019. I år ställs arrangemanget in på grund av coronasmittan. Foto: Viveka Karlestrand

Svenska Welshponny & Cobföreningen (SWF) har beslutat att ställa in årets riksutställning, och istället satsa på ett försenat 50-årsjubileum 2021.

SWF skriver även på sin webb att de, på grund av att flera av årets utställningar är inställda, ger de 3-åringar som skulle ha visats i år möjlighet att visas för kvalitetsboken som 4-åringar 2021 istället. De ponnyer som då får tillräckliga poäng kommer även att tilldelas diplom.

Svenska Connemarasällskapet (SCS) skriver på sin webb att styrelsen har tagit det tunga beslutet att ställa in årets riksutställning i månadsskiftet juli-augusti.
”Det osäkra läget kring Covid-19-pandemin gör det svårt att planera och genomföra ett arrangemang som i sitt format bygger på att landets connemaravänner möts kring hästarna och har trevligt tillsammans.” Istället väljer man att satsa mot riksutställningen 2021.

Svenska New Forest Föreningen (SNF) har riksutställning den 4 juli, och meddelar att man inte har tagit något beslut om att ställa in ännu.
”Vi jobbar på det som om det ska bli av, men med risk för att vi får ställa in.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden