Fälttävlan
2 december 2022 10:04

Flerfaldig mästare slutar på elitnivå efter förlusten av topphäst

InternationelltHon har varit individuell Europamästare och världsmästare i lag. Dessutom finns tre OS-medaljer på meritlistan. Men nu berättar brittiskan Tina Cook att hon slutar tävla på elitnivå.

Flerfaldig mästare slutar på elitnivå efter förlusten av topphäst
Kristina Cook och Miners Frolic vid OS i London 2012. Foto: Roland Thunholm

Efter att ha fått ta bort sin tävlingspartner Billy The Red (val f 2007 e Balou de Rouet-Stan the Man xx, uppf M Weber-Herrmann, äg Elisabeth Murdoch och Keith Tyson) som ingick i det brittiska guldlaget på EM 2017 och i silverlaget på EM 2019, har nu brittiska Tina Cook, 52, meddelat att det är sluttävlat för henne på elitnivå. Detta berättar bland annat brittiska Horse and Hound.

Tina Cook har tillhört det brittiska landslaget i många år och har mängder med mästerskapsmedaljer på meritlistan.

Förutom de ovan nämnda tillsammans med Billy the Red har hon haft störst framgångar tillsammans med Miners Frolic. Ekipaget ingick i silverlaget på OS i London 2012 och i bronslaget på OS i Hongkong 2008 där det också blev ett individuellt brons. 2010 blev ekipaget världsmästare i lag vid VM i Kentucky. Ekipagets slog också till med dubbla EM-guld vid EM i Frankrike 2009.

Cook Kristina1 101002
Kristina Cook och Miners Frolic vid VM i Kentucky, USA, 2010. Foto: Roland Thunholm

Billy the Red avlivades nyligen på grund av en skada och i samband med detta kände fälttävlansryttaren att det var lämpligt att sätta punkt för ridning på elitnivå. Det blir inga mer fyr- eller femstjärniga tävlingar för henne, och hon lämnar också sin plats i det brittiska landslaget.

Hon ska ägna sig åt att rida och utbilda yngre hästar samt sina barn som är i tonåren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden