Fälttävlan, Ponny
12 september 2020 18:13

Flyinge Ryttarförening leder lag-SM för ponny

Lag-SMLag-SM för ponny är i full gång på Revingehed utanför Flyinge. Efter första dagens dressyr och hoppning ligger ett av de två hemmalagen i topp inför söndagens terräng.

Flyinge Ryttarförening leder lag-SM för ponny
Två av medaljörerna i P80 inverkan, guldmedaljören Elvira Lindgren och silvermedaljören Emma Troiza till vänster, rider i Flyinges ledande lag. Till höger syns bronsmedaljören Jennifer Hillerö (arkivbild). Foto: Pernilla Hägg

Förra helgen avgjordes seniorernas lag-SM på Revingehed och denna helgen är det ponnyryttarnas tur. Dock med betydligt större uppslutning än bland seniorerna. Under helgen tävlar över 100 ponnyekipage från hela Sverige om medaljerna i lag-SM i fälttävlan på Flyinge med 21 anmälda lag.

I ledning efter lördagens dressyr och hoppning ligger just nu ett av Flyinge Ryttarförenings två lag på totalt 86,0 straff med lagledaren Ted Velander i spetsen. I det ledande laget rider Hanna Wintzell med Skrædderdals Annabell, Elliot Zaki med Adams Boy, Elvira Lindgren med Drumfries Barney, Emma Troiza med Dushanbe MW och Nora Lindberg med Kokky van Orchid’s. Starkast för dagen var Elvira Lindgren som gjorde en felfri hoppning och fick 75,000 procent i dressyren. Det blev totalt 25,0 straff tillsammans med Drumfries Barney.

Efter Flyinge RF är det ett glapp till Strömsholms Ridsportförening som ligger på totalt 95,4 straff efter första dagen, medan det bara är någon enstaka straffpoäng mellan övriga topplacerade inför söndagens avgörande terräng.

Söndagens terrängprov startar klockan 09.00 och kan ses via Equisport.

Lagställning inklusive alla lag.

Regler lag-SM.

Länk till Equisport (kräver konto).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden