Dressyr
8 juli 2022 07:11

Förbundskapten lämnar sitt uppdrag: ”Roliga år”

ParadressyrSvensk paradressyrs förbundskapten Agneta Aronsson har bestämt sig för att sluta sitt uppdrag efter många framgångsrika år.

Förbundskapten lämnar sitt uppdrag: ”Roliga år”
Agneta Aronsson. Foto: Roland Thunholm

Det är Svenska Ridsportförbundet, SvRF, som berättar om Agneta Aronssons beslut att lämna sitt uppdrag. Hon har lett paradressyren i Sverige sedan mitten av 1980-talet.
– Det har varit fantastiskt roliga år och jag är verkligen stolt över våra ryttare och alla framgångar genom åren, säger Agneta Aronsson till SvRF.

Under Agneta Aronssons ledning har det blivit en lång rad mästerskapsmedaljer för svenska pararyttare i Paralympics, VM och EM.

Agneta Aronsson har drivit utvecklingen av sporten i Sverige och nu finns fler mästerskapskvalificerade ryttare än antal deltagare som varje nation får anmäla.
– Vi vill framföra vårt varma tack till Agneta för allt hon gjort för parasporten i Sverige, såväl på elitnivå som för att utveckla och tillgängliggöra sporten för fler, säger Andrea Barth, verksamhetschef för Svenska Ridsportförbundets sportavdelning på SvRF:s webbplats.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden