Hoppning
3 mars 2019 17:01

Fredrik Jönsson och Cold Play 1,55-placerade

Sunshine TourVecka tre av Sunshine Tour i spanska Vejer de la Frontera är avklarad. I den avslutande 1,55-klassen i stora rundan blev det en tredjeplacering för Fredrik Jönsson och Cold Play.

Fredrik Jönsson och Cold Play 1,55-placerade
Fredrik Jönsson och Cold Play tog en 1,50-placering i Spanien under söndagen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Den fyrstjärniga 1,55-klassen som avslutade vecka 3 av Sunshine Tour i spanska Vejer de la Frontera hade 50 startande. Fem ekipage lyckades rida felfritt i grundomgången, däribland Fredrik Jönsson och Cold Play. I omhoppningen var det blågula ekipaget ett av tre som lyckades sätta ytterligare en nolla. Tiden 44,31 räckte till tredjeplatsen, som gav närmare 150 000 kronor i prispengar.

Fredrik berättar för Svenska Ridsportförbundet att han är nöjd med insatsen i klassen, men att Cold Play inte är världens snabbaste häst.
– Men det känns som om han är i väldigt bra form, säger Fredrik till förbundet.

Nu väntar ytterligare fyra veckor i Spanien för att trimma formen. Målet för säsongen är EM i Rotterdam, och långsiktigt ingår också målet mot OS i Tokyo nästa år.

Sissela Smith kom tolva med Charmonix CC med fyra fel i grundomgången, och åkte hem med närmare 25 000 kronor i prispengar. Fyra fel i grunden blev det även för Angelie von EssenCochella som kom på tjugonde plats. Jacob Hellström fick 12 fel och Marcus Westergren 20 fel.

Klassen vanns av Irlands Peter MoloneyOrnellaia.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-